Nov 1, 2011

Idle hands are the devil's playground.

Kahdeksannen päivän leffavalintani oli Idle Hands (1999). Anton (Devon Sawa) on patalaiska teini, joka mieluiten kuluttaa päivänsä polttamalla pilveä kavereiden kanssa. Anton löytää kuitenkin halloweenina vanhempansa murhattuna ja epäilykset johtavatkin Antoniin itseesä - tai itseasiassa vain tämän käteen! Käsi on riivattu, eikä Anton pysty hallitsemaan sitä. Käden tapettua lisäksi vielä Antonin parhaat ystävät, jotka sitten nousevat kuolleista, on aika tehdä suunnitelma miten riivatusta kädestä pääsee eroon.


Idle Hands on älyttömän hauska leffa, jossa on melko sekopäinen idea, juoni ja toteutus. Olen nähnyt tämän valehtelematta kymmeniä kertoja, enkä ole kyllästynyt. Kyseenalaistan huumorintajuni aina tällaisten leffojen jälkeen, mutta ei voi mitään, Idle Handsin typerähkö verenroiskeinen huumori vaan uppoaa vuosi toisensa jälkeen. Verta, väkivaltaa ja irronneita ruumiinosia tästä ei puutukaan, vaikka kyseessä onkin hyvin komediallista kauhua. Ja pakko muuten antaa jälleen myös erityismaininta loistaville musiikeille. Idle Hands on hyvä ja viihdyttävä halloween-leffa katsottavaksi vaikka vähän isommallakin porukalla.


Kuva: listal.com

3 comments:

 1. Tämä olisi sopinut hyvin tuohon viimeiseen Movie monday-haasteeseen, sillä kyseessä on hyvin suositeltava komedia, mutta jotenkin vaikuttaa siltä ettei lainausmerkeissä kukaan ole nähnyt tätä.

  Sawa vaikutti kuitenkin sekä tämän, että sitten ensimmäisen Final Destinationin perusteella seuraavalta suurelta nuorisotähdeltä, mutta aika nopeasti hänen valokeilansa simahti.

  ReplyDelete
 2. Ai niin, ja pidin kovasti siitä mitä Offsringin laulajalle tapahtui. Siitäs sait kun laimensit Ramonesia.

  ReplyDelete
 3. Totta muuten, Idle Hands taitaa olla melko tuntematon leffa (löysin itse aikoinaan puoli-ilmaiseksi vhs-kasettina). En vaan osaa enää ajatella niin, kun olen näyttänyt tämän noin kaikille kavereilleni vuosien varrella :P

  Haha, en kyllä itsekään erityisemmin välittänyt siitä Offspringin Ramones-versioinnista.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...