Nov 18, 2011

Books change each time you read them.

The Neverending Story II: The Next Chapter (1990) perustuu Michael Enden kirjan jälkimmäiseen osaan ja on siis jatko-osa Die unendliche Geschichtelle, josta kirjoitin täällä. Bastian (Jonathan Brandis) saa jälleen käsiinsä kirjan nimeltään The NeverEnding Story ja kuulee lapsikuningattaren kutsun. Häntä kaivataan takaisin Fantaasiaan pelastamaan se pahalta voimalta. Bastian saapuu Fantaasiaan toiveet toteuttava Auryn kaulassaan ja apuun rientää nuori soturi Atreyu (Kenny Morrison). Pystyäkseen pelastamaan Fantaasia, Bastianin täytyy kuitenkin saada kerättyä rohkeutta, joka tältä puuttuu todellisessa elämässään.


Siinä missä kirjan lukeneet eivät erityisemmin pidä kummastakaan elokuvasta, eivät alkuperäisestä elokuvasta pitävät tunnu arvostavan tätä jatko-osaa pätkääkään. Kuulun itse siihen pieneen porukkaan, joka sattuu pitämään näistä kaikista. Se saattaa johtua pitkälti katselujärjestyksestäkin, sillä näin ensimmäiseksi tämän Next Chapterin monta kertaa, sitten vasta luin kirjan ja katselin ensimmäisen leffan. Mielestäni tämä on kuitenkin turhaan niin täysin lyttyyn haukuttu leffa, kuten myös monien muidenkin leffojen jatko-osat.


Päättymätön tarina 2 oli yksi lapsuuteni lempileffoista. Se oli mielestäni jännittävä satumainen seikkailu ja siinä oli paljon mielenkiintoisia hahmoja hienossa ympäristössä. Näin vanhempanakin olen yhä samaa mieltä, kyseessä tosiaan on hyvä lasten seikkailuleffa. Vaikka näyttelijäkaarti onkin täysin uusi, on mielestäni näitä näyttelijöitä/hahmoja kritisoitu ihan turhaan. Yhdestä hahmosta olen kuitenkin osittain samaa mieltä. Atreyun näyttelijä on heikompi kuin ykkösessä ja lisäksi siitä on tehty liian koominen hahmo, vielä ensimmäisessä leffassa Atreyu oli urhea soturi ja tässä se on enemmänkin humoristinen sivuhenkilö. Fantaasia näyttää jälleen upealta ja musiikit kuulostavat hyvältä. Tässä on uusi juonitteleva pahis, ilkeä noita Xayide (Clarissa Burt), jota muistan lapsena inhonneeni. Leffan tarina on jälleen hyvä ja opettavainenkin, Bastianin tekemien valintojen kautta käsitellään mm. rohkeutta ja välittämistä. Vaikka suosittelinkin tutustumaan kirjan ja alkuperäisen leffaan, neuvon myös katsomaan Neverending Story 2:n ja vielä niin, ettei vertaile sitä liian paljon alkuperäiseen leffaan. Päättymätön tarina 2 - Seuraava luku on oikeasti kiva ja mainettaan parempi elokuva!Kuvat: fanpop.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...