Nov 5, 2011

Magic is really very simple, all you've got to do is want something and then let yourself have it.

Leffaputken 12. ja samalla viimeinen päivä. Viimeinen leffa on koko perheen tv-elokuva Halloweentown (1998). Cromwellin lapsilta on kielletty halloweenin vietto kokonaan, mutta tänä vuonna lasten isoäiti (Debbie Reynolds) pamahtaakin yllätysvierailulle mukanaan kummallisia halloween-lahjoja. Iltasaduksi tämä kertoo Halloweentown-nimisestä paikasta, jossa noidat, hirviöt ja muut otukset asustelevat yhdessä. Lapset seuraavat salaa isoäitiä tämän kotiin ja saavatkin huomata, ettei tarinat olleetkaan ihan pötyä, sillä isoäiti on itse noita ja asuu Halloweentownissa. Nyt Halloweentownissa on valloillaan pahuus, jonka pystyvät vain Cromwellin noidat pysäyttämään.

 
Halloweentown on selvästi lapsille osoitettu elokuva ja tuskin moni aikuisiällä sen ensimmäistä kertaa näkevä osaa arvostaa sitä. Itse näin tämän ensimmäistä kertaa joskus vuosituhannen alussa ja vaikka en ollutkaan enää ihan lapsi, innostuin siitä. Syynä oli ihan vaan se, että halloweenilla on iso paikka sydämessäni ja ajatus tuollaisesta halloween-kaupungista on ihan mahtava. Kivaa vaihtelua on myös halloweenista tehty ei-kauhuleffa, vaikka saatan myös ihan vähän pitää kauhustakin... Halloweentownin näyttelijät ovat ihan hyviä, lapsetkin osaavat asiansa ja tarina on kiva. Suurin osa kauhuhahmoista ja tehosteista on aika tökerön näköisiä, mutta kyseessä on tosiaan ihan (90-luvun) tv-elokuva, joten ei ehkä voi odottaakaan tämän ihmeellisempiä. En ehkä kuitenkaan suosittelisi Halloweentownia kuin lapsille ja muille kaltaisilleni halloweeniin hurahtaneille. Valitettavasti alla oleva traileri on huonoa laatua, mutta itse leffa on hyvällä laadulla kokonaisuudessaan nähtävillä Disneyn toimesta täällä!

_________

Monenlaisia elokuvia tässä putken aikana tulikin katseltua. Leffavalinnat tein täysin oman fiiliksen mukaan ja jotkut teemat saattoivat toistua vahingossa. Nämä viikot oli kiireisiä ja välillä piti nipistää muutenkin vähäisistä yöunista pari tuntia, että ehti katsoa sen yhden leffan päivässä. Harvinaisen hyvin käytetyt tunnit kuitenkin, sillä paljon hyviä leffoja tuli katseltua! Seuraava leffaputki on luvassa sitten joulukuussa, kun on perinteisen joululeffailun aika.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...