Nov 4, 2011

I am Dracula and I welcome you to my house.

Päivä 11 ja leffana Dracula (1958), joka on Hammer-yhtiön ensimmäinen Dracula-leffa. Jonathan Harker (John Van Eyssen) tulee vieraaksi kreivi Draculan (Christopher Lee) linnaan ja tällä on tavoitteenaan vihdoin päästä lopullisesta eroon Draculan hallitsemasta kauhun valtakunnasta. Harker joutuu kuitenkin Draculan uhriksi ja tätä etsimään linnaan saapuu Harkerin kirjeen saanut Van Helsing (Peter Cushing), joka yrittää saada Harkerin aloittaman tehtävän suoritetuksi.


Christopher Lee on, Bela Lugosin rinnalla toki, tunnetuimpia Draculan esittäjiä. Leen Dracula on ylväs ja charmikaskin, mutta oikeastaan vaan pelottava. Mahtipontisia musiikkeja ja valaistusta käytetään hyvin hyödyksi, kun kreivi Dracula astuu näkyville. Tämä elokuva on myös erittäin näyttävä, usein jää vain ihastelemaan miten hienolta kaikki näyttää. Siinä on upea värimaailma (tämähän on ensimmäinen värillinen Dracula-leffa koskaan) ja tyylikkäät lavasteet, hieno tunnelma musiikkeineen ja aikaansa nähden ihan vaikuttavia tehosteitakin. Tämä Dracula ei noudata hirveän tarkasti Bram Stokerin romaania, vaan siinä on kierretty ja muutettu useita juttuja ihan säästösyistäkin. Se ei kuitenkaan juurikaan menoa häiritse ja Hammerin Dracula onkin ehdottomasti yksi parhaimpia vampyyrileffoja ikinä, suosittelen.


Huomenna tuleekin sitten halloween-leffaputken viimeinen leffa ja se onkin tyyliltään aika erilainen leffa kuin aiemmat! 


Kuva: listal.com

3 comments:

  1. Mun oli tarkoitus myös pitää kunnon kauhuputki tällä viikolla, mutta kaiken sosiaalisen elämän jälkeen olen ehtinyt katsomaan tasan kaksi elokuvaa, surkea suoritus.

    ReplyDelete
  2. Heh, valitettavasti aina ei voi laittaa koko muuta elämää pois päältä leffaputken takia :P

    ReplyDelete
  3. Today is virtuous weather, isn't it?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...