Oct 3, 2011

Movie Monday #19 - Pelottaako?

Tämän viikon Movie Monday -haasteessa kyseltiin pelottavimpia elokuvia ja hahmoja. Kauhuleffathan ovat itselleni hyvin rakkaita, mutta olen täälläkin harmitellut muutamaankin kertaan, että en enää saa itseäni kunnolla pelkotilaan leffoilla. Alkujaan olen ihastunut kauhuleffoihin juuri sen niiden synnyttämän pelkotilan vuoksi, mutta nykyään en vaan saavuta sitä. Uskon ja toivon kuitenkin, että vielä joskus sellainen elokuva tulee eteen, joka osuisi juuri omiin pelkoihini (joita en siis osaa kysyttäessä edes määritellä). Kauhuleffojen pelottavimpia kohtia tai hahmoja kyseltäessä vastaan kuitenkin aina Hohdon (1980) pikkutytöt. Tämäkään kohta ei varsinaisesti kunnolla pelota, mutta sellainen pieni puistatus on kuitenkin taattu.


En myöskään varsinaisesti näe Hohdosta mitään painajaisia tai muuta, mutta sen vuoksi tulee ehkä katseltua vähän eri silmin hotellien käytäviä. Viime vuonna New Yorkin vierailulla hotellimme käytävä toikin aika elävästi Hohdon mieleeni ja sitä katsellessani aina puoliksi odotin siihen ilmestyvän pari pikkutyttöä. Tältä se näytti:
Viime viikkoinen haaste jäi valitettavasti väliin, vaikka olin päättänyt vastaavani ihan kaikkiin. Kahden huonosti vastatun haasteen jälkeen en vaan viitsinyt enää kolmatta vetää puoliksi huijaten. En osannut yhdistää lainsuojattomia juuri muihin kuin länkkäreihin ja niitä ei tule katseltua.

6 comments:

 1. Niin se vaan on, että mitä enemmän katsoo niin sitä harvemmin pääsee oikeasti pelkäämään. Mutta on kyllä mahtavaa kun sattuu omalle kohdalle semmoinen kauhuelokuva joka oikeasti puistattaa.

  Olen huomannut, että seura ja miljöö vaikuttaa paljon. Esim. elokuva The Strangers. Leffana melko paska, mutta katsottuna miehen kanssa keskellä ei mitään, vanhassa nitisevässä puutalossa lähellä itärajaa.. Toimi.

  ReplyDelete
 2. Totta joo, monet tekijät vaikuttaa siihen tunnelmaan. Useimmiten katson kauhut keskellä yötä, yksin ja pimeässä, pitäisi ehkä vielä raahautua jonnekin metsän keskellä kaupungista!

  Monesti on tullut myös harkittua sitä, että pitäisi pitää taukoa kauhusta. Ei vaan haluaisi olla katsomatta... :D

  ReplyDelete
 3. Jep, luulin ton käytäväkuvan olevan Hohdosta, kunnes luin yllä olevan tekstin. Juu, kieltämättä muistuttaa elokuvan lavastusta. XD

  ReplyDelete
 4. Hohdon nähtyäni painajaisissani pyöri pitkään ne creepyt kaksostytöt, se mätänevä nainen ja Jack Nicholsonin jäätynyt pärstä...

  ReplyDelete
 5. Joo se ammenainen oli myös aika hurja ensimmäisiä kertoja Hohtoa katsellessa!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...