Oct 29, 2011

Maximum Halloween 3011, perjantai

Viides päivä kului myös Maximum Halloween 3011 -tapahtumassa puolentoista leffan parissa.

8 (2011)

Tämä suomalainen psykologinen kauhuelokuva kertoo pariskunnasta, jolla molemmilla on traumaattisia torjuttuja muistoja. Nyt he joutuvat kohtaamaan uudestaan nämä muistot alitajunnassaan. Kyseessä on reilu puolituntinen lyhytelokuva, jonka tekijät ovat opiskelijoita ja elokuva ilmeisesti oli osa näiden opinnäytetyötä. Tämä opiskelijamaisuus näkyi jäljessä, tietysti budjetin puitteissa, mutta myös (ihan hienoinakin) yksityiskohtina. Sellaisina juttuina ja kikkoina joiden tietää näyttävän hyvältä ja sen vuoksi ne voi paistaa liiaksikin katsojan silmään. Ei tästä voi kovin kriittisesti kirjoittaa, sillä onhan 8 opinnäytetyöksi kuitenkin hieno ja yllätyin pääasiassa ihan positiivisesti. Erityisen hienoa on se, että Suomestakin löytyy innostuneita kauhun tekijöitä.


______________

Red State (2011)

Kevin Smithin Red State kertoo Jenkeissä pienessä kaupungissa elävästä tiiviistä kristittyjen ryhmästä. Ryhmä on vakaasti sitä mieltä että saatanan pahin ilmentymä maan päällä on homoseksuaalit, jotka pitääkin hävittää. Ryhmä kokoontuu pastori Cooperin (Michael Parks) johdolla ja tällä kertaa heillä on kolme teinipoikaa vankeina alttarilla. Pojat on tarkoitus uhrata, mutta talon ulkopuolelle saapuukin ATF-agentti Keenan (John Goodman) miehiensä kanssa aseet valmiina, vaikka talossa on myös pikkulapsia ja nuoria. Kristityt ovat kuitenkin valmiita puolustamaan omiaan viimeiseen asti.


Pidän oikeastaan kaikista Kevin Smith -leffoista ja kiinnostikin heti nähdä tämä tuorein tapaus, joka on hyvin eri tyylinen kuin miehen muut elokuvat. Red State alkoi kyllä hyvin Kevin Smith -tyylisesti teinipoikien seksijutuilla, mutta pian leffa keskittyi pastorin saarnaamisiin. Tämä oli aika kiinnostava leffa kaikkine ulottuvuuksineen, kauhuksihan tämä on kategorisoitu ja kauheaa se näiden uskovaisten touhu olikin. Loppua kohden leffa oli taas melkoista toimintaräiskintää. Red State on myös hyvin kantaa ottava elokuva ja ei ihme, että tämä on aiheuttanut kuohuntaa erityisesti Jenkkilässä, sillä leffa pureutuu aika isoihin aiheisiin. Tykkäsin leffan mustasta huumorista ja onnistuneista hahmoista, joista erityisesti pastori Cooper oli hyvinkin pelottava uskomuksineen. Tarinanakin tämä oli ihan mielenkiintoinen, Red State on oikein hyvä ja viihdyttävä leffakokonaisuus.Seuraavien päivien leffailut tulee vähän totuttua myöhemmin ja niitä tuleekin seitsemän kerralla...

Kuva: listal.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...