Oct 28, 2011

Maximum Halloween 3011, torstai

Neljäs päivä tuli vietettyä Maximum Halloween 3011 -katsomossa kahden elokuvan verran.

Kalevet / Rabies (2010)

Sisarukset ovat karanneet kotoaan ansoitettuun metsään, jossa sisko onkin juuttunut ansaan. Veli etsii apua, kun tähän törmää autolla nuorista aikuisista koostuva porukka. Pian paikalle eksyy myös kaksi poliisia, joilla molemmilla tuntuu olevan henkilökohtaisia ongelmia. Toisaalla seikkailee myös metsänvartija koiransa kanssa, tämän naisystävä sekä epäilyttävä mies. Kaikki nämä henkilöt tuntuvat sekoavan vuorotellen ja tämän lisäksi metsästä löytyy enemmänkin ansoja, niin ja miinakenttä!


Israelilainen Rabies on ainakin sen tekijöiden mukaan ensimmäinen israelilainen kauhuelokuva ja siihen nähden myös hyvin menestynyt sellainen. Tätä oli ihan hyvin hehkutettu kaikkialla etukäteen, onhan Rabies menestynyt monilla festareilla ympäri maailmaa. Eikä suotta, tykkäsin itsekin tästä erittäin paljon. Rabies yhdisteli monenlaisia kauhun tyylejä onnistuneesti. Leffassa oli myös onnistunut tunnelma, suurimman osan ajasta odotti sitä, että kohta tapahtuu jotain hurjaa ja meidät säikäytetään. Juuri kun ehti tottua siihen ajatukseen, että ei tapahdukaan, silloin vasta iskettiin ja saatiin penkkirivi hyppimään. Leffassa oli myös pari melkoisen sekopäistä kohtausta, jotka aiheutti ihan hyvin naurua katsomossa. Kauhuleffat voi helposti olla hyvin ennalta-arvattavia, mutta Rabies ei ollut sellainen. Kaikki hahmot oli niin arvaamattomia, eikä koskaan oikein voinut tietää mitä tapahtuu seuraavaksi. Rabies olikin oikein onnistunut elokuva, nosti heti riman korkealle tuleville israelilaisille kauhuleffoille.


_______________

Trick or Treat (1986)

Eddie (Marc Price) on koulukiusattu poika, sillä tämä erottuu muista nuorista rokkivaatteineen. Eddie pakenee kiusaajiaan lempimuusikkonsa Sammi Currin (Tony Fields) musiikin pariin, mutta sitten Sammi kuolee tulipalossa. Eddie saa käsiinsä tämän viimeisen julkaisemattoman levyn, josta löytyykin piilotettu viesti väärinpäin toistettaessa. On aika kostaa kiusaajille, mutta kuinka pitkälle Eddie onkaan valmis menemään - tai jo edesmennyt muusikko Sammi Curr, joka aikoo yhä suunnitellusti tulla esiintymään koulun halloween-juhliin.


Oli ihan huippua päästä yhdistämään Night Visions ja halloween-perinteeni tämän leffan kanssa. Olen kirjoittanut blogihistoriani aikana tästä leffasta ainakin kolme kertaa, mutta toistetaan nyt vielä hieman. Trick or Treatissa yhdistyy mainiosti kasariteinileffa, kauhu, 80-luvun hevi (soundtrack on Fastway-yhtyeen käsialaa), loistavat heitot ja kivat yksityiskohdat, joita voi aina jokaisella katselulla huomata lisää. Elokuvan kohderyhmä on ollut tätä tehtäessä varmasti hyvin selvillä, jonka huomaa jo Gene Simmonsin sekä Ozzyn minirooleista. Trick or Treat tuskin siis uppoaa ihan kaikille, mutta tähän katsojaan kyllä ihan kympillä. Kerrankin oli vielä mahdollisuus päästä näkemään tämä leffa isolta screeniltä! (Jäin vain hieman kaipaamaan tästä tekstittömästä versiosta sitä dvd:llä olevaa lempisuomennostani: "Are you playing some Judas Priest?" = "Oletko joku juudas pappi?")


Kuvat: listal.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...