Jul 4, 2011

Movie Monday #6 - Tylsä klassikko

Tällä kertaa Movie Mondayn haaste koski tylsiä klassikkoelokuvia. Tämä on taas vaikea. Olen jo kirjoittanut pariin otteeseen, että olen erittäin huono katsomaan huonoja tai tylsiä elokuvia. Jos en jaksa katsoa, niin sitten vaan lopetan kesken. Enkä taas haluaisi tuomita koko elokuva tylsäksi, jos on nähnyt siitä vain ensimmäisen puolituntisen. Pitkän pohdiskelun jälkeen kuitenkin vastaus tuli kirkkaana mieleen.


Ben-Hur (1959)! Elokuvahan on kahminut vaikka mitä palkintoja, Oscareitakin löytyy kokonaiset 11 kappaletta. Imdb:ssä Ben-Hur on Top 250 -listalla juuri nyt sijalla 160. Kyseessä siis todella on arvostettu klassikko. Mutta minusta se on tylsä. Ei sillä, että olisin edes katsonut sitä lähes nelituntista elokuvaa loppuun asti. Olen katsellut sitä kavereiden kanssa kolme tai neljä kertaa, aina jonkun puolituntisen eteenpäin ja sitten vaan väsähdän sen tylsään, hitaaseen tempoon. On siinä hyviäkin juttuja, mutta ehkä sen olisi voinut tiivistää vaikka vajaaseen pariin tuntiin. Pahoittelen, mutta Ben-Hur = krooh.


Kuva: nydailynews.com

5 comments:

 1. Voivoija :D Kyl meijän ny selkeesti täytyy yrittää vielä kerran...

  ReplyDelete
 2. Minä taas pidin. Kun lähdin katsomaan tätä, niin minulla ei ollut mitään aavistusta sen kestosta (levyn puolta vaihtaessani minulla oli jo jokin ajatus), mutta hyvin tämän silti kesti. Lavasteet olivat upeita ja tarina hyvin mielenkiintoinen ja itse kilpa-ajokin hyvin toteutettu, eikä näyttelijöissäkään ollut valittamista. Niin ja kun itsekin olen historian ystävä, niin tällaiseen historialliseen maisemaan laitettuna elokuva kyllä kelpasi. :)

  ReplyDelete
 3. Hoo (?), ehkä. ;)

  Sivustakatsoja, olen kyllä osittain samaa mieltä. Hienot lavasteet ja kiinnostava tarina jne., mutta ihan liian pitkästi kerrottuna. Historialliset kuvaukset eivät taas jaksa kiinnostaa mua ihan niin pitkästi ja hidastempoisesti, siitä tylsistyminen. :P Olen varmaan aika yksin tämän mielipiteeni kanssa, niin paljon Ben-Huria kaikki hehkuttaa!

  ReplyDelete
 4. Voin kuvitella... tämä varmaan menee vähän samaan porukkaan itse valitsemani Arabian Lawrencen kanssa? Olen nimittäin toistaiseksi saanut kierrettyä Ben-Hurin ihan juuri sen takia, että epäilen sen olevan äärettömän tylsän eepokin ;-) Ehkä se pitäisi kuitenkin joskus katsoa.

  ReplyDelete
 5. Paivi, mietin itseasiassa ihan samaa kun luin juttusi, heh. En ole taas nähnyt tuota Arabian Lawrencea, eikä nyt ihan hirveästi innostakaan katsoa...

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...