Jul 19, 2011

MovieMonday #8 - Lapsuuden sankarille

Movie Monday ja haasteena kertoa lapsuuden vaikuttavista elokuvista. Vähän aiheeseen liipaten, kirjoitin tuossa jonkun aikaa sitten varhaislapsuuden suosikkileffoista täällä.

En mitenkään muista mikä olisi ollut se yksi elokuva, mikä sai alunperin innostumaan elokuvista. Olen aina katsellut leffoja paljon! Haluaisin vastata tähän jotakin suurta ja syvällistä; sellaisen elokuvan mikä muokkasi itseäni ihmisenä ja elokuvankatsojana jne., mutta en vaan keksi sellaista ainakaan tähän hätään. Valitsen nyt lapsuudesta elokuvat, joiden parhaita heittoja käytän nykypäivänäkin eniten ja jotka osasin aikoinaan lähes ulkoa. Leffat, joiden ansiosta löysin ala-asteella parhaan ystäväni, kun huomattiin välitunnilla, että molemmat osataan ne ulkoa. Sen jälkeen toisteltiinkin aina näiden leffojen repliikkejä vuorotellen.


Ace Venturat! Näin alunperin ensin kakkososan leffateatterissa ja vähän myöhemmin ykkösen, joten kakkonen on jäänyt tärkeämpänä mieleen - ja osaan sen paremmin. Ace Venturan takia Jim Carrey hyppäsi lempinäyttelijäkseni moneksi vuodeksi. Niin ja lähtemätön vaikutus on tosiaan todistettavissa ainakin sillä, että Ace Ventura -leffoista on jäänyt eniten juttuja elämään puheisiini ja eleisiini. "Yummy!" "Like a glove!" "Yes Satan?" "Reeeally?" "Nobody wants to play with me!" "Where is the bat?" "Lo-oo-ser" "All righty then!" Plus ne kaikki, joita ei pysty edes kirjoittamaan. Kuten sormien näpsäytys + kielen päristys. Tai autossa heiluminen, vaikka tie on tasainen. Kyllä te tiedätte.

2 comments:

  1. Haha, kieltämättä Ace Venturaa on syyttäminen monista ilmaisuista joita minäkin nykyään käytän :D Just tuo "Yes, Satan?", "Reaaally" ja "Lo-hoo-se-her" on vahvasti edustettuina omassa puheessa :D

    ReplyDelete
  2. Hyvä! Se on huippua törmätä uusiin ihmisiin, jotka yllättäen käyttää jotain Ventura-ilmaisua :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...