Jul 3, 2011

You are guilty of being innocent of being Jack Sparrow.

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011) on PotC-leffojen neljäs osa. Ohjaaja on vaihtunut ja osa tutuista naamoista puuttuu. Johnny Depp on kuitenkin jälleen Jack Sparrow, joka on tietysti taas ongelmissa. Tämä kaapataan itse Mustaparran laivaan ja samaan aikaan vanha tuttu Barbossa seilaa toisella laivalla. Määränpäänä kaikilla on nuoruuden lähde, mutta kuka ehtii ensin ja kuka on kenenkin puolella?


Kävin siis katsomassa tämän Vierailla vesillä 3D-versiona ja kärsin ikävistä laseista (sekä vieruskaverista), mutta viihdyin silti mainioisti. En valitettavasti osaa verrata tätä hirveämmin kakkos- tai kolmososaan, sillä en muista niistä kumpaakaan kunnolla. Jompi kumpi niistä oli ainakin vähän pitkäveteinen, veikkaisin kolmatta. Jack Sparrow on mielestäni ollut vähän turhan hehkutettu, kyllähän se on hyvä, mutta ei se yksinään kuitenkaan näitä leffoja pyöritä. Johon oikeastaan joku näistä edellisistä osista kaatuikin, yritettiin turhaan pelastaa kökköä leffaa vain Sparrow'lla. Ensimmäisestä leffasta pidin paljon ja itseasiassa kaikista sen jälkeisistäkin osista ainakin jollain asteella, perusidea niissä toimii: on seikkailumieltä, hienoja maisemia ja laivoja, miekkataistelua ja merirosvoja.


Tämä tuorein leffa oli tuttuun tapaan kunnon seikkailua, se oli upean näköinen ja pidin myös tästä uudesta ulottuvuudesta. 3D:tä käytettiin aika vähän hyödyksi, mutta antoi se kuitenkin sen hyvän syvyysvaikutelman, joka on hieno lisä tämän kaltaisiin elokuviin. Juonellisesti Vierailla vesillä oli hyvin samankaltainen kuin edelliset, muutamat tapahtumat ja henkilöt vaihtuu, mutta niinhän merirosvotarinoissa kuuluukin. Jack Sparrow oli itsensä ja kaikki muut hahmot toimivat hyvin sen rinnalla (ja selän takana). Pidin erityisesti leffassa olleesta merenneitokohtauksesta, se oli näyttävä ja oikeastaan aika hurja kohta ollakseen K11-leffassa. Lähistölläni istuva poika tuntui pelkäävän ihan kunnolla. Vierailla vesillä oli mielestäni parannusta edelliseen osaan, tässä ei ainakaan päässyt tylsistymään ja se oli uskollinen alkuperäiselle idealle. Leffan loputtua harmitti palata todellisuuteen niistä hienoista maisemista ja seikkailuista. Vierailla vesillä on kevyttä, viihdyttävää katseltavaa. Voin suositella ainakin niille, jotka pitivät aiemmistakin osista!


Kuvat: poptower.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...