Jul 5, 2011

DVDs

Lähdin tuossa yksi päivä hakemaan Anttilasta sitä Nightmare on Elm Street -remakea (saitte vakuutetuksi, että sekin kannattaa katsoa), mutta sitä ei kuitenkaan valikoimasta löytynyt. Kummasti leffaosastolta ei kuitenkaan tarvinnut lähteä ihan tyhjin käsin, jossain vaiheessa syli oli jälleen täysi leffoja, mutta sain kuitenkin vähän rajoitettua. Lopulliset ostokset jäivät näihin kahteen:


Sekä Enter the Void (2009) että The Social Network (2010) tuli katsastettua myös elokuvateatterissa, mutta en tainnut kummastakaan jostain syystä kirjoittaa blogiin, vaikka molemmat herättikin paljon ajatuksia. Täytyy korjata asia kunhan katson uudestaan!

Ostoksilla kohtasin jälleen myös pulman, jota pohdin jo vuonna 2008 täällä: pitäisikö tässä alkaa tehdä blu-ray-hankintoja dvd-levyjen sijaan? Nykyään löytyy sekin laite (tai no PS3), mutta ärsyttää hankkia dvd-koteloiden sekaan erilaisia koteloita. Mutta onko tämä taas pakollinen siirtymä, jota vaan viivyttelen vhs-kasettien tapaan...


Kuvat: netanttila.com

5 comments:

 1. Muakin suoraan sanottuna vähän ärsytti hankkia Black Swan blu-rayna (heh, mullahan ei siis vielä ole edes koko laitetta :D), mutta kun normidvd versiossa ei ollut mitään ekstroja! Buu. Plus, Blu-rayn mukana tuli ihan tavallinen dvdkin! Tosin, sillä ei näköjään sitten myöskään ollut niitä ekstroja, eli niitten näkemistä joudun odottamaan siihen että hankin jossain vaiheessa sen hiton bd-soittimen...huoh. Eihän nuo uudet blu-raytkaan enää kovin kalliita ole, samaa hintaluokkaa mitä dvdt joskus aikoinaan oli eli 20 euron pintaan. Niitä vain ei vielä kovinkaan paljon näe aleissa :/ Itse kuitenkin suurimman osan leffoista ostan aina alennuksesta.

  Ja tosiaan, inhottavaa kun en saa nyt tuota Black Swaniakaan näytille dvd-hyllyyn kun eihän se taida sopia noihin koloihin, argh!

  ReplyDelete
 2. Riippuu kai siitä, onko paremmalla kuvan- ja äänenlaadulla niin väliä. PS3:n hankkimisen jälkeen (pari vuotta sitten) olen aina ostanut blu-ray-version, jos sellainen on vain ollut saatavilla. On dvd-levyjäkin kertynyt esim. alesta ja jos jostakin tv-sarjasta ei ole tullut bd-julkaisua.

  Kyllähän tuon eron huomaa jo 32" HD-ready-töllöllä, joten mieluummin sitten maksaa vähän enemmän paremmasta versiosta. Levytkin saa kohtuuhintaan esim. Amazonista ja halvalla, jos jaksaa odotella alennuksia. Suomesta bd-levyjä ei tule ostettua kuin kirppiksiltä tai jos tulee hyvä alennus vastaan, ei kuitenkaan ikinä uutena. Sama juttu PS3-pelien kanssa, jotka ovat tosin kirppiksilläkin turhan kalliita.

  ReplyDelete
 3. Jenni, juuri Black Swanin äärellä mä tämän pohdinnan kävin. :D Mutta tosiaan, en haluaisi tunkea eri kokoista koteloa tuonne sekaan, sitten vaan pitäisi tehdä uusi hylly bd:lle. Ja se on tyhmää, koska haluan nimenomaan kaikki siististi aakkosjärjestyksessä hyllyyni! Vaikeaa on ;)

  Atso, itseasiassa en ole katsellut yhtään leffaa bd-levyltä, niin en tiedä miten suuri se tasoero on. Tosin pystyn vieläkin helposti katsomaan vhs-tasoista kuvaa, niin ehkei se ole niin merkityksellistä ainakaan kaikkien leffojen kohdalla. Niin ja leffahankinnat minäkin teen suurimmaksi osaksi ulkomailta, josta saa bd-levyjäkin aika edullisesti.

  Ongelmani siis lähinnä on se, että haluaisin kaikkien leffojeni olevan samassa muodossa ja nythän hyllyssä on useita satoja dvd-leffoja...

  ReplyDelete
 4. Jeps, itse olen säilönyt bd:t tv-tason laatikoihin, joten tuo ongelma ei vielä ole tullut vastaan. Toisaalta ei välttämättä tulekaan, koska nykyinen dvd-hylly on jo täynnä, joten jonkinlainen uusi säilytystila pitäisi jossakin välissä hommata.

  En kyllä itsekään ole ikinä ollut mikään snobi kuvan- ja äänenlaadun suhteen, mutta kyllähän sitä mieluummin katsoo parempilaatuista matskua, jos sellaista vain on tarjolla.

  Lisäksi laatuerot alkanevat häiritä entistä enemmän töllön koon ja resoluution kasvaessa, joten joskus uuden tv:n hankinan myötä nykyisiä blu-ray-hankintoja arvostanee entistä enemmän.

  Vaikea keksiä muuta ratkaisua pulmaasi kuin että jos hankkit sen uuden hyllyn ja laittaisit sitten bd-levyt siihen erikseen aakkosjärjestykseen. Tai jos vain ostat tyhjiä dvd-koteloita ja siirrät bd-levyt ja niiden kansilehdet niihin. :) Mutta jos koko bd:llä ei ole niin väliä, niin ei toki ole kiellettyä pysytellä dvd-levyissä.

  ReplyDelete
 5. Atso, kiitos pohdinnoista. Kiva kuulla miten muut on ratkaissut tämän! Jään miettimään taas, voin sitten kirjoittaa asiasta taas kolmen vuoden päästä ihmetellen pitäisikö jo siirtyä blu-ray:hin. :D

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...