Aug 11, 2012

Forget about what you thought you were and just accept who you are.

Jersey Girl (2004) on kuudes Kevin Smithin ohjaama elokuva. Hyvässä uraputkessa oleva Ollie (Ben Affleck) jää yksinhuoltajaisäksi vaimonsa (Jennifer Lopez) kuoltua synnytyksessä. Pienen vauvan kanssa elämä New Yorkin kiireisessä musiikkibisnesmaailmassa ei oikein onnistu ja Ollie saakin potkut. Vastahakoisesti hän joutuu jättämään kaiken sen taakseen ja muuttamaan isänsä luo New Jerseyyn pieniin kuvioihin tavisten sekaan. Gertien (Raquel Castro) kasvettua vanhemmaksi isälle ja tyttärelle on kuitenkin tullut läheiset välit. Ollie toimii nyt duunarina ja elämä pyörii vain Gertien ympärillä, eikä aikaa omaan elämään ei ole. Nyt hän kuitenkin ystävystyy Mayan (Liv Tyler) kanssa ja myös saa toiveita haaveidensa uran jatkumisesta isossa kaupungissa.


Jersey Girl oli tosiaan Kevin Smithin ensimmäinen hyppäisy pois vanhasta leffasarjastaan. Jotakin samaa kuitenkin pysyi mukana, sillä näyttelijöissä Affleckista alkaen näkyy aika paljon edellisistä leffoista tuttuja tyyppejä, vaikka kaikissa muissa leffoissa näkynyt Mewes loistaakin poissaolollaan (tällä alun perin oli rooli tässäkin leffassa, mutta huumeongelmien vuoksi hommat eivät onnistuneet), eikä Smith itse myöskään esiinny leffassa. Kovinkaan onnistuneesti hyppäys uudenlaisiin elokuviin ei kuitenkaan käynyt, sillä leffan katsottiin olevan melkoinen floppi. Myös Smith itse viittaa leffaan nykyään aika lailla vitsinä, joka on oikeastaan vähän surullista. Leffan tarina kuitenkin perustuu miehen omiin kokemuksiin isänä olemisesta ja onkin aika ilmiselvää, että tätä leffaa tekiessään Smithin ajatukset pyöri rakkaimmissaan: vaimossaan ja pienessä tyttäressään.


Jersey Girl on aika herttainen elokuva, joka todella eroaa edellisten Smith-leffojen joukosta. Siinä on myös ripaus huumoria, mutta tämä huumori erottuu merkittävästi aiempien elokuvien luonteesta. Vitsit ovat perheystävällisempiä ja huumori aika kepeää. Olen itseasiassa nähnyt tämän leffan aikoinaan niin, etten ole tiennyt sen olevan Kevin Smithin kädenjälkeä, enkä tosiaan tunnistanut tämän leffaksi ja yhdistin nämä toisiinsa vasta paljon myöhemmin. Mielestäni leffa on ainakin osittain turhaan haukuttu, eihän se juurikaan eroa vastaavanlaisista söpöilyleffoista! Liian kiireisestä bisnesisästä tuleekin maailman paras isä, pientä romanssia siinä sivussa ja the happy end. Affleck onnistuu ihan hyvin olemaan sympaattinen isä, J.Lo:ta ei tarvitse katsella kauaa, Castro on ihan söpö pikkutyttö ja Tyler on ihan söpö isompi tyttö. Ei samalle kohderyhmälle osoitettu elokuva kuin aiemmat pätkät, mutta omalle kohderyhmälleen varsin käypä pätkä. Ongelma omalla kohdallani on juurikin se, etten itse erityisemmin välitä tämän kaltaisista elokuvista tai niiden huumorista. Jotkut vastaavanlaiset elokuvat tosin aiheuttaa lähinnä tuskastunutta vääntelyä, mutta tämän kyseisen leffan kykenen katsomaan aika vähäisillä vääntelyillä. (Niin ja pointsit leffan lopulla soivasta The Curesta!) Jersey Girl ei ole Kevin Smithiä parhaimmillaan, mutta voin suositellaa leffaa niille lämpimien perheleffojen ja kevyiden romanttisten komedioiden ystäville.Kuvat:listal.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...