Aug 9, 2012

All these assholes on the internet are calling us names because of this stupid fucking movie.

Jay and Silent Bob Strike Back (2001) on elokuva, jonka piti olla Kevin Smithin viimeinen View Askewniverse -näytös. Jay (Jason Mewes) ja Silent Bob (Smith) saavat tietää, että heihin pohjautuvasta Bluntman and Chronic -sarjakuvasta ollaan tekemässä nyt elokuvaa. Elokuvaa ja samalla myös heitä itseään on kommentoitu internetin keskustelupalstoilla ikäväänkin sävyyn, jonka vuoksi he haluavat pysäyttää elokuvan tekemisen. Matkalla New Jerseystä Losiin Miramaxin studioille ehtiikin tapahtua vaikka minkälaista kommellusta kauniiden naisten ja tuttujen naamojen sattuessa kohdalle.


Tämän elokuvan piti tosiaan olla viimeinen elokuva, joka sijoittuu tuonne Smithin kehittämään kuvitteelliseen maailmaan ja samalla myös viimeinen kerta, kun Jay ja Silent Bob näyttäytyy. Näinhän ei sitten kuitenkaan käynyt, mutta palataan siihen myöhemmin. Tällä leffalla oli suuri merkitys Kevin Smithin ja Jason Mewesin kaveruussuhteelle. Mewes oli jo vuosia paininut pahan heroiiniriippuvuuden kanssa ja Smith itseasiassa antoi Mewesille lupauksensa, että mikäli tämä menee vieroitukseen ja jättää aineet, tekee Smith ihan ikioman elokuvan Jaylle ja Silent Bobille. Rahat, uusi elokuva ja erityisesti päärooli siinä toimi hyvänä porkkanana ja Mewes todella jätti huumeet. (Toistaiseksi.) Jayn ja Silent Bobin lisäksi päätösleffa-ajatuksen vuoksi leffassa näkyikin lukuisia hahmoja menneistä leffoista (joillakin näyttelijöillä oli näin ollen myös tuplarooli) ja muutenkin summattiin vähän tarinoita yhteen.


Jay and Silent Bob Strike Back on yhtä vitsiä alusta loppuun, Smithin mukaan hän halusikin parin vähän syvällisemmän leffan jälkeen tehdä kunnon rehellisen komedian ilman sen ihmeempää sanomaa. Hauskuuttelu onkin melkoisen älytöntä ja jopa kaltaiselleni Smith-huumorin ystävälle se menee jossakin kohdissa hieman liian tyhmäksi alatyyliseksi huumoriksi. Mutta en ole (koskaan ollut) teini-ikäinen poika, joten en olekaan ihan kuuminta kohdeyleisöä. Suurimmaksi osaksi leffa on kuitenkin vain erittäin hauska ja pakkohan tästä on tykätä, kun olen lausunut Jayn olevan lemppareitani näistä hahmoista ja tässä tämä pääseekin loistamaan. Tässä leffassa onkin yksi parhaista Jayn ja Silent Bobin kohtauksista. Jos ei muuten ole nähnyt mitään aiempia View Askewniverse -leffoja, jää kyllä tästä elokuvasta moni juttu tajuamatta. Jos ne taas on nähty useaan kertaan (ja vieläpä näin peräjälkeen), on tämä leffa yhtä tuttujen henkilöiden ja juttujen bongausta. Tosin tässä kyllä riittää bongausta ihan jokaiselle, tuttuja näyttelijöitä tässä on noin miljoona ja suosittelenkin tarkkailemaan pienemmissäkin roolissa olevia kasvoja. Leffassa viljellään myös tuttuun tappaan lukuisia elokuva-, sarjakuva- tv-sarjaviittauksia, joka on aina hauskaa. Jay and Silent Bob on hulvatonta menoa ja takaa monet makeat naurut. Eihän tätäkään voi olla suosittelematta! (Tosin niiden, jotka eivät ole aiemmistakaan Smith-leffoista pitäneet, suosittelen välttelemään Jay and Silent Bob Strike Backia erityisen paljon.)Kuvat: hotflick.net

2 comments:

  1. Kevin Smithin leffat on kyllä edelleen lempi komedialeffojani Clerks 3:sta odotellessa...

    ReplyDelete
  2. Joo kyllä nämä menee itsellänikin komedioiden kärkijoukkoihin. Mielenkiinnolla odotan miehen seuraavia projekteja!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...