May 6, 2012

The world is sick and we are the doctors.

Iron Sky (2012) on Timo Vuorensolan ohjaama scifikomedia kuun pimeällä puolella asuvista natseista. Tämä natsijoukko pakeni vuonna 1945 kuuhun ja he ottivat sieltä tukikohdakseen sen pimeän puoliskon. Nyt vuonna 2018 he ovat kuitenkin valmiita valloittaman maapallon uudestaan, joten kiltti opettajatar Renate Richter (Julia Dietze) ja tämän sulhanen, vallanhimoinen Klaus Adler (Götz Otto), lähtevät maan asukkaan James Washingtonin (Christopher Kirby) opastuksella tappamaan USA:n presidentin (Stephanie Paul).


Vaikean valinnan jälkeen päädyin nyt sitten tähän elokuvaan, koska a) halusin nähdä sen mahdollisimman pian ja b) halusin nähdä sen leffateatterissa. Tuntuu vähän hassulta/turhalta kirjoittaa Iron Sky:sta mitään, koska siitä jauhetaan niin paljon kaikkialla. Mutta niin, minäkin tykkäsin leffasta! (Ja ilmeisesti se teki aika syvän vaikutuksen, sillä näin heti seuraavana yönä hyvin hämärää unta, jossa natsit kaappasivat minut järven rannalla olevalta mökiltä ja lukuisten testien jälkeen totesivat kelvoksi asukkaaksi järven pimeälle puolelle heidän joukkoonsa. Todistin kelvollisuuteni mm. kyvylläni kävellä veden päällä!) Iron Sky oli hauska, kekseliäs ja ennen kaikkea todella tyylikkään näköinen elokuva. Niin ne hehkutetut erikoistehosteet, lavastukset kuin puvustuksetkin ovat täysin kaiken niiden saamien ylistysten arvoisia. Tykkään siitä, että vaikka tämä on pitkälti suomalaisvoimin tehty, niin se ei mitenkään paista silmiin. Eikä tosiaan tarvitse ajatella, että jotain pitäisi antaa anteeksi vain siksi, koska se on suomalaisten tekemä. Pakko kuitenkin sanoa, etteivät Iron Sky:n kaikki vitsit olleet mitään erityisen tuoreita ja muutenkin katsellessa tuli välillä sellainen olo, että eikös tämä ole tehty jo aiemmin. Osaksi jutut toki menevät sen parodioinnin piikkiin, mutta ei kokonaan. Vähän tuoreimmilla jutuilla tämä leffa olisi voinut olla vielä suurempi menestys. Joka tapauksessa, Iron Sky on erittäin tyylikäs, hauska ja viihdyttävä leffa - suosittelen ehdottomasti katsomaan!Kuva: listal.com

5 comments:

 1. Täytyy sanoa, että vaikka leffa nauratti aika ajoin tunsin itseni yleisössä...tylsistyneeksi. Oon täs miettiny, että mistä mahtaa johtua, mutta oiskohan se johtunut tosta mistä säkin kirjotit, että tää on jo nähty hommeli, siis joidenkin vitsien osalta.

  ReplyDelete
 2. Itse en kyllä päässyt missään vaiheessa tylsistymään, vaikka jotkut jutut oli nähdyn oloisia, oli niitäkin ihan kiva "nähdä uudestaan". :D Mutta vielä kivempaa olisi tietysti ollut nähdä niidenkin juttujen kohdalla jotain ihan uutta.

  ReplyDelete
 3. )o Toi oli kyl tosi hyvä.

  Wow. Tiedätkö tästä?
  http://youtu.be/6cD8-5lFfMU

  ReplyDelete
 4. Hmm, mikäs tuo on. Oletin koko ajan, että lopuksi paljastuu sen olevan jonkun tuotteen mainos.

  ReplyDelete
 5. It was a excitement locating your site yesterday. I came here right hoping to learn something new. And I was not dissatisfied. Your well thought out ideas for new events like this. Thank you for this idea and sharing your knowledge.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...