May 14, 2012

I wish so much my life would be like one of those Hollywood movies – a life on the road with a new adventure around every corner.

Snakeskin (2001) on uusiseelantilainen vähän erikoisempi road movie. Alice (Melanie Lynskey) haaveilee suuresta seikkailusta Hollywoodin leffojen tyyliin ja on kyllästynyt tylsään uusiseelantilaiseen menoon. Jännitystä elämään hän hakee ystävänsä Johnnyn (Dean O'Gorman) kanssa ajelemalla lähiseutua punaisella avoautolla poimien kyytiin mielenkiintoisen näköisiä liftareita. Eräänä päivänä kyytiin sattuu jenkkiläinen Seth (Boyd Kestner), jolla on todella tarjota heille jännitystä ja vaarallisia tilanteita. Pian he pakenevatkin porukalla Sethiä jahtaavaa isoa motoristimiestä, skiniporukkaa ja jäätelöautolla ajavaa huumediileripariskuntaa.


Snakeskin on itseasiassa yksi ensimmäisiä dvd-hankintojani. Se oli sitä aikaa, kun dvd:t maksoivat vielä niin paljon, etten raaskinut ostaa kuin näitä neverheard-leffoja halvalla. Tähän muistan tarttuuneeni sen vuoksi, kun siinä oli Heavenly Creaturesista (1994) tuttu Lynskey ja tien päällä -leffat uppoaa yleensä varsin hyvin. Pystyin myös aika hyvin samaistumaan Alicen turhautuneisuuteen tuttua ja turvallista kotiseutua kohden ja siihen Jenkkilän jännittävästä menosta haaveilemiseen. Snakeskin on jossain määrin aika erikoinen elokuva ja leffa tuo mieleeni jollain tapaa Doom Generationin (1995), mutta en sitten kuitenkaan lähtisi vertailemaan näitä kahta keskenään. (Myöskään sen vuoksi, että olen nähnyt Doom Generationin viimeksi joskus viime vuosituhannen puolella. Harmi, sillä tykkäsin siitä leffasta.) Snakeskin yhdistelee aika montaa eri genreä, siinä on esimerkiksi välillä aika kieroa huumoria ja ihmetyttääkin, ettei tämän kohdalla oikein missään mainita leffan olevan komediaa, jota se mielestäni kuitenkin monessa asiassa on. Leffassa on myös toimintaa takaa-ajoineen ja räiskintöineen - välillä taas nähdään trippailua, yliluonnollisuutta ja yleistä outoilua. Ja sitten ollaan taas perijenkkiläiseen tyyliin ihan vaan road tripillä, mutta upeissa Uuden-Seelannin maisemissa. Pohjalla leffassa on kuitenkin aika hyvä ja synkkäkin tarina, Alice haluaa elämäänsä vaarallisia tilanteita ja tätä hänelle myös tarjotaan. Leffassa on myös joitakin hauskoja kuvauksellisia kikkoja ja musiikitkin toimii. Snakeskin on kokonaisuudessaan ihan hyvä leffa, voin suositella, jos oudommatkin road moviet uppoaa. Oli leffa ainakin ihan positiivinen yllätys silloin aikoinaan tuntemattomana muutamalla eurolla ja toimi se ihan hyvin nyt toisellakin katsomalla!Kuva: imcdb.org

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...