May 10, 2012

Movie Monday #48 - Oheistuote

Tällä viikolla Movie Monday kyselee, että kiinnostavatko leffojen oheistuotteet. Jos minulta löytyisi rajattomasti rahaa ja tilaa, niin kotinihan olisi täynnä leffakrääsää. En silti erityisesti keräile tai metsästä mitään, mutta kyllä silmät alkavat välittömästi kiilua, jos jotain hienoa elokuvatavaraa näkyy. Itseasiassa niitä kuitenkin löytyy aika harvoin, kun en kuitenkaan ole hyllyjäni täyttämässä millään Twilight- tai Harry Potter -tuotteilla, joita löytyy joka marketista. Ulkomailta tulee tehtyä suurin osa hankinnoista, mutta niitä ei sieltä ihan rajattomasti pysty tuomaankaan. Tässä nyt sitten osa leffakrääsästäni, näiden lisäksi löytyy toki kirjoja, mukeja, vaatteita, soundtrackeja jne, mutta nämä ovat enemmän koriste-esineitä. Alkuun klaffini, jotka voi kai jossain määrin laskea leffojen oheistuotteiksi?! Oikealla perinteisempi liitutauluklaffi, jota on muuten käytettykin ihan sen oikeassa tarkoituksessa. Vasemmalla oleva on herätyskello, jossa vilkkuu koko ajan numeroita ja herätysääni lakkaa tietysti lyömällä klaffin kiinni.

Klaffit

Eniten jonkun tietyn elokuvan oheistuotteita on varmaankin The Nightmare Before Christmas -leffasta, josta lienee kiittäminen Disney Storea. Alle olevan kuvan jutut saatu kaikki lahjaksi/tuliaisiksi kavereilta. Lisäksi kaapeista löytyy ainakin pari laukkua ja paitaa.

Joulupallot, pehmolelu, minifiguuri

Uusin hankintani on tämä Beetlejuice -head knocker, joka oli löytö New Yorkista. Se kauppa oli pullollaan eri kauhuleffahahmoista tehtyjä päänheiluttajia, joista olisin halunnut mukaani oikeastaan kaikki. Päädyin kuitenkin lopulta tähän, koska tässä oli hienoimmat yksityiskohdat. 

Head knocker

Seuraavassa Bubba Gump -tuoppi, joka nyt ei varsinaisesti ole leffan oheistuote, mutta koska koko ravintolaketju on Forrest Gumpin oheistuote, niin kelvatkoon (Lt. Dan’s Drunken Shrimp on muuten hyvää!). Elm Street -tuotteita löytyy muitakin, kuten seinälippu ja pari t-paitaa, mutta en jaksanut kuvata kuin nämä pienet shottilasit, jotka on ostettu aikoinaan Kukunorista. Gizmo-pehmolelusta olen haaveillut lapsuudesta asti, kunnes pari joulua sitten sain sen ystävältäni lahjaksi! Tuo pallo on jawbreaker-karkki, joka sekään nyt ei varsinaisesti ole leffan oheistuote, mutta koska ostin sen (elokuvateatterin automaatista) vain Jawbreaker-leffan vuoksi hyllyyni, niin menköön sekin tässä.

Tuoppi, shottilasit, pehmolelu, jawbreaker

Taru sormusten herrasta -taulu on ostettu vuosia sitten Veljekset Keskisiltä, jossa oli paljon erilaisia kuvia ekasta leffasta, mutta halusin nimenomaan tällaisen missä ei näy ihmisten kasvoja. Sen sijaan halusin juuri Nicolas Cagen kasvot seinälleni... No ei, tämä Cage-kangastaulu tuli Con Airin mukana ja leffa on hyvä ja koska mies on vähän läppä, niin olen pitänyt sitä näytillä. Scream-naamion hankin naamiaisasuksi halloween-juhliin ja se on ollut siis käytössäkin. Lisäksi kaapista löytyy muuten aikoinaan Scream 1&2 -vhs-boksin mukana tullut t-paita.

Taulu, kangastaulu, naamio

En tiedä lasketaanko varsinaiseksi oheistuotteiksi leffojen erikoisbokseja, mutta koska hankin tämän Heathers-erikoisjulkaisun vain tuon hienon lockerin vuoksi, vaikka leffa löytyi jo hyllystäni, niin otan senkin mukaan. Lisää erikoisbokseistani on muuten täällä.


Eniten kaipaisin hyllyjeni päälle erilaisia pieniä leffafiguureja, mutta ne on aika arvokkaita kaikkialla. Lisäksi seinille olisi kiva laittaa julisteita kehyksissä, mutta haluamiani leffojen julisteiden löytäminen on sitten taas aika hankalaa. Tällä hetkellä seinälläni ovat siis vain nämä Chaplin-postikortit.


7 comments:

 1. Älä vaan mene sitten kastelemaan tuota Gizmoa, tai syöttämään sitä keskiyön jälkeen... ;D

  ReplyDelete
 2. Vautsi, mistä noi klaffit on? Tollanen herätyskello olis kyllä enemmän kuin siisti :D

  ReplyDelete
 3. Tuoppi, toisaalta sellainen riiviö olisi myös ihan kiva hyllyn reunalle! Saattaa tosin käydä koko hyllylle huonosti sen jälkeen :D

  Jenni, tuo tavisklaffi on niin ikivanha etten enää millään muista mistä se on hankittu. Herätyskelloklaffi on taas eBay:stä ja se on kyllä upea. :) Ostin senkin jo pari vuotta sitten, mutta eiköhän niitä löydy vieläkin. Tosin kannattaa tehdä kunnolla hintavertailua, tätä oli ainakin silloin tarjolla niin parillakympillä kuin satasella!

  ReplyDelete
 4. Mä en hirveästi oheistuotteista välitä, mutta tosta Gizmosta mä olen kyllä kade. Ihan oikeesti! :D

  ReplyDelete
 5. Gizmo on kyllä yksi lemppareistani näistä, erittäin onnistunut lahja siis. Varsinkin kun ehdin haaveilla tuollaisesta melkein parikymmentä vuotta :D

  ReplyDelete
 6. No mä jo ihan aattelin, etten avaa suutani tässä postauksessa, mutta keskustelu oikein huutaa mun kommentointia ;D

  Että ole hyvä vaan... ;)

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...