Oct 26, 2014

It's not about what can get in, it's about what's already here.

Kauhuputken kuudes elokuva oli Tobe Hooperin ohjaama Toolbox Murders (2004). Nell (Angela Bettis) puolisoineen muuttaa Hollywoodissa sijaitsevaan vanhaan hotelliin Lusman Armsiin. Hotelli on pahasti ränsistynyt ja sen seinät ovat kuin paperia, äänet ympäri hotellia kuuluvat selvästi huoneista toisiin. Nell kuulee jatkuvasti huoneistoonsa huutoja ja outoa remontoinnin ääntä erikoisiin aikoihin. Talon asukkaita alkaa myös kadota ja myöhemmin löytyä mitä julmemmilla tavoilla surmattuina. Nell alkaa tutkia asiaa ja tälle alkaa valjeta koko karmiva totuus.


Valitettavasti en ehtinyt julkaista tätä tekstiä oikeana päivänä, en vaan millään ehtinyt järjestämiltäni Halloween-juhlilta kirjoittamaan aiemmin. Tämän kertainen elokuva tuli myöskin katseltua lainahyllystä, omastani ei Toolbox Murdersia löydy, enkä ollutkaan nähnyt tätä aiemmin. Tämähän on remake vuoden 1978 The Toolbox Murdersista, jota en ikävä kyllä ole myöskään nähnyt koskaan. Sellainen käsitys minulla kuitenkin on, että versiot olisivat keskenään hyvin erilaiset. Täytyy sanoa etten erityisesti ihastunut tähän uudempaan Toolbox Murdersiin, vaikka siinä oli puolensakin. Näyttelijöistä täytyy on mainittava tuo Angela Bettis, tämä oli pääosassa oikein miellyttävä ja uskottava. Lisäksi tarina periaatteessa kulki ihan hyvin eteenpäin ja oikeasti kiinnosti tietää, että miksi ja miten jotakin on tapahtunut ja mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan. Tästäkin voi kiittää Bettisiä, tämän esittämä hahmo onnistui tartuttamaan innostusta ja kiinnostusta katsojaankin. Joitakin ihan hienoja ja näyttäviä tappokohtauksiakin leffassa oli. Mutta joku Toolbox Murdersissa sitten kuitenkin tökkii pahasti, enkä ihan tarkalleen osaa edes osoittaa että mikä. Dialogit olivat ainakin toisinaan ihan käsittämättömän huonoja ja välillä tuli ihmeteltyä, että mikä joitakin hahmoja edes yhdisti, kun tilanteiden taustoja ei oltu tuotu mitenkään esille. Niin eikä sitä mielenkiintoa, että miksi ja miten jokin tapahtui, oikein missään vaiheessa palkittu, selitykset jäivät vähäisiksi. Pakko myös sanoa, että leffan loppukohtaus, jossa pahis sitten päihitettiin (ehkä!?) oli mielestäni ihan kokonaisuudessa erittäin typerä. Kliseitäkin elokuva oli pullollaan, sitä pahista ei tietysti saanut millään keinolla listittyä, aina vaan se nousi uudestaan tosi yllättävästi uuteen taistoon, kuten myös muut hahmot ilmestyivät kuoleman rajamailta aina vielä viimeisillä voimillaan yllättämään. Toolbox Murders ei siis erityisemmin ihastuttanut, mutta kyllä sen kerran katseli.

4 comments:

 1. Originaali löytyy kyllä tuolta hyllystä, mutta en ole saanut sitä vielä(kään) katsotuksi. Tätä uutta versiota en välttämättä edes halua nähdä, sillä Tobe Hooperin viimeisimmät tuotokset ovat järjestäen olleet (Mortuary, Crocodile yms.) karmaisevan kehnoja katsottavia. Tämä työkalupaksimurhat ei näytä tekevän arvostelusi perusteella poikkeusta kaavaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo harmillisesti Hooperilta ei ole oikein tullut 80-luvun jälkeen mitään kovin kummoista. Ehkä vielä joskus?!

   Delete
  2. Taitaa Topi-papan eväät olla syöty. Vaikka toisaalta toivossa on aina hyvä elää!

   Delete
  3. Ei tässä vaiheessa enää kovin suurta uskoa ole siihen...

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...