Oct 27, 2014

One more day 'til Halloween, Halloween, Halloween. One more day 'til Halloween, Silver Shamrock.

Seitsemäs kauhuilu oli Halloween III: Season of the Witch (1982). Lääkäri Daniel Challis (Tom Atkins) saa halloweenin alla hoidettavakseen miehen, joka murhataan myöhemmin samana iltana sairaalassa. Yhdessä murhatun miehen tyttären Ellien (Stacey Nelkin) kanssa hän alkaa selvittää tätä outoa tapausta. Jäljet vievät Santa Miran kaupunkiin, jossa sijaitsee suosittuja halloween-naamioita valmistava irlantilaisen Cochranin (Dan O'Herlihy) johtama Silver Shamrock -tehdas. Tehdas ei kuitenkaan valmista ihan perusnaamareita, vaan niiden käyttäjiä odottaa karmaiseva kohtalo halloweenina.


Olen yleensä tarkka siitä, että haluan joka kerralla katsella leffasarjat ensimmäisestä osasta aloittaen, mutta nyt varsin poikkeuksellisesti katselinkin Halloween-elokuvasarjasta vain tämän kolmannen osan Halloween III - Pahuuden yö. Syy tähän poikkeukseen oli se, että tällä kolmosellahan ei ole oikeastaan mitään tekemistä sarjan aiempien (tai myöhempien) osien kanssa! Tarinaan ei todellakaan liity millään tavalla Michael Myers tai muut aiemmista osista tutut kuviot. Olinkin muuten nähnyt tämän Season of the Witchin viimeksi joskus lapsuudessani, joten muistikuvani siitä eivät olleet kovin kirkkaat. Muistan kuitenkin tuolloin pitäneeni siitä ja tietäen taas yleisen mielipiteen leffasta (ei hyvä), oli ihan mielenkiintoista nähdä kuinka se uppoaa tällä kertaa. Ja täytyy sanoa, että ei tämä tälläkään katsomalla mielestäni ollut yhtään hassumpi elokuva! Jos unohtaa kaiken sen, että se on jatkoa toisille osille ja ajattelee sitä vain itsenäisenä elokuvanaan, on se mielestäni oikeasti hyvä. Ideahan tässä on varsin kekseliäs, ihminen joka haluaa kostoksi tappaa kaikki Amerikan lapset, kehittää tappavan tuotteen, jonka lapset varmasti haluaa ja mainostaa sitä ahkerasti hyvin tarttuvalla (!) mainossävelellä. Suunnitelmaan kuuluu myös se, että samana päivänä ja samalla hetkellä kaikki lapset myös ottaisivat ne käyttöön ja naps, kaikki lapset ovat kuolleita! Nerokasta. Tykkäsin myös pääosien näyttelijöistä, Atkinsin näyttelemä lääkäri oli ihan asiallinen urhoollisena hyviksenä ja O'Herlihy oli juuri sopiva pahiksen roolissa, ainostaan Stacey Nelkin Ellienä oli  heikompi lenkki, tämä oli vähän turhan laimea ja ilmeetön kokoajan. Elokuva myös näyttää hyvältä, pitää otteessaan koko kestonsa ajan ja pääsee yllättämäänkin monilla käänteillään. Halloween III: Season of the Witch on siis mielestäni ehdottomasti mainettaan parempi ja suosittelenkin antamaan sille mahdollisuuden ihan vain itsenäisenä elokuvanaan.

4 comments:

 1. Mainettaan parempi tuotos ehdottomasti. Kotimaista Scanbox (se vihreä kantinen, jossa on Myersin pärstä jostain syystä kannessa) julkaisua kannattaa kuitenkin välttää kuin ruttoa, sillä se on leikattu piloille.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kertoo jo tarpeeksi julkaisusta, jos siinä tosiaan on Myersin naama kannessa!

   Delete
 2. Tämmöistä kummitusjuttutyyppistä leffasarjaa Carpenter alun perin suunnittelikin, vaan sikariporras katsoi kannattavammaksi tehdä ykkönen uudelleen ja uudelleen - siinäkin suhteessa täytyy ihmetellä sen porukan järjenjuoksua, joiden mielestä tämä olisi pätkänä kämäsempi sen vuoksi, että se koitti jotain uutta. Ainakin itselläni tässä on tökkinyt enemmän juonen ohkaisuus suhteessa siihen, kuinka paljon lasketaan tunnelman luonnin varaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olisi ollut kyllä hauska ajatus, että aina syksyisin olisi ilmestynyt erilainen halloween-aiheinen leffa.

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...