Oct 23, 2014

Eight jack-o-lanterns, eight victims. So we're gonna place these jack-o-lanterns down by the lake as an offering to those who died.

Neljänneksi kauhuiluksi päätyi Trick 'r Treat (2007), elokuva, joka pitää sisällään neljä erillistä toisiinsa jollakin tapaa kietoutuvaa tarinaa yhdeltä halloween-yöltä. Yhdessä tarinassa koulun rehtori saa kurittoman oppilaan kiinni varastamisesta ja antaakin tälle lopullisen julman opetuksen. Toisessa teiniporukka tekee ilkeän kepposen kiusatulle tytölle, mutta pilkka sitten osuukin pahemman kerran heidän omaan nilkkaansa. Kolmannessa nuoret naiset yrittävät etsiä itselleen seuralaisia halloween-juhliin, jotka päättyvätkin hurjan verisesti. Neljännessä tarinassa taas halloweenia vastustava vanhempi mies saa vieraakseen kunnon kiusanhengen muistuttamaan kurpitsajuhlasta.


Olen kirjoittanut tästä elokuvasta jo ainakin kaksi kertaa aiemminkin tänne blogiin, mutta kyseessä on niin mainio elokuva, että halusin ottaa sen jälleen kerran esille. Trick 'r Treat on ehdottomasti yksi parhaista halloweeniin ajoittuvista elokuvista, sillä se on tunnelmaltaan, visuaaliselta ilmeeltään ja sanomaltaan juuri sellainen kuin halloween-elokuvan mielestäni pitäisikin olla! Kenellekään ei varmaankaan ole jäänyt epäselväksi se, että pidän valtavasti kauhuelokuvista ja erityisesti niistä oikeasti pelottavista sellaisista, mutta mielestäni halloween-elokuvien ei aina tarvitse olla niin kovin pelottaviakaan. Kurpitsanoranssi hieman jännittävä tunnelma usein riittää ja sitä tässä Trick 'r Treatissa todella onkin. Se ei tosiaan ole erityisen pelottava, vaikka siinä jännittäviä juttuja tapahtuukin ja käsitellään teemaan sopivia aiheita. Leffan ohjaaja-käsikirjoittaja Michael Doughertyn suuri intohimo kurpitsajuhlaan ja sen historiaan todella paistaa läpi lopputuloksesta. Hyllyssäni olevalta dvd-levyltä löytyy myöskin kivasti ekstramateriaalia aiheesta, siinä  on mm. dokumentti jossa paneudutaan halloweenin juuriin ja siihen, kuinka sitä on hyödynnetty tässä elokuvassa, sekä hieno lyhytanimaatio Season's Greetings (1996), jossa on päätähtenä tuo pieni suloinen halloweendemoni Sam. Sam-hahmo onkin yksi yhdistävä tekijä näissä Trick 'r Treatin erillisissä osioissa ja tämän todellinen rooli kokonaistarinan kannalta paljastuu vasta viimeisessä osiossa. Kaikki nämä leffan tarinat jaksavat pitää mielenkiintoa yllä ja ne sotkeutuu kivasti yhteen, on hauska bongailla toisesta tarinasta tuttuja hahmoja taustalta ja näin myös yhdistää missä vaiheessa iltaa mikäkin juttu tapahtui. Trick 'r Treat on siis erittäin viihdyttävä elokuva ja todellinen halloween-karkki, suosittelen suuresti kaikille kurpitsajuhlasta innostuneille! 

4 comments:

 1. Tämä lähti tänään mukaani divarikierrosta tehdessäni. Kohta tarttis ryhtyä sitä kahtelemaan. Samalla reissulla kanssani kotiin matkasivat myös Pumpkinheadin Collector's Edition ja Return of the Living Deadin kahden levyn spessujulkaisu. Kakkoslevyn ekstrojen vuoksi ja More Brains! A Return to the Living Dead dokkarin vuoksi nääs :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. No jopas onkin erinomaiset ostokset, ei ollut turha reissu! Eiköhän noilla pääse hyvään halloween-tunnelmaan. Pitäisi muuten itsekin löytää joku hyvä julkaisu tuosta Return of the Living Deadista, hyllystäni löytyy vain joku extraton versio vielä ärsyttävästi saksalaisilla kansilla.

   Delete
  2. Tämä on se versio, jonka minä tänään itselleni hommailin.

   http://www.videodivari.fi/the-return-the-living-dead-disc-special-edition-1985-dvd-p-14314.html

   Delete
  3. Kiitos vinkistä! Tuossa onkin ihan kunnolla ekstroja mukana, täytyy vakavasti harkita sen hankkimista.

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...