Oct 30, 2012

Look, it was supposed to be a simple joke, and it sort of got out of control one year.

Kahdeksannen päivän elokuva oli Terror Train (1980). Alana (Jamie Lee Curtis) ja Doc (Hart Bochner) opiskelukavereineen tekevät ilkeän kepposen ujolle Kennylle (Derek McKinnon) uudenvuoden juhlissa. Kolme vuotta myöhemmin sama porukka lähtee bilettämään liikkuvaan junaan, mutta kyytiin nouseekin vielä yksi murhanhimoinen matkustaja. Naamioitunut murhaaja ei edes erotu joukosta, sillä kaikilla muillakin matkaajilla on päällään naamiasasut. Junassa myös esiintyy taikuri (David Copperfield).


Tämä Kauhun kiskot on myös ollut ihan liian pitkään katsomattomana hyllyssäni, olin nähnyt senkin ainoastaan kerran aiemmin ja muistikuvat olivat aika hatarat. Leffa on aika perinteinen 80-luvun slasher: on bilettäviä nuoria, kirkuvia naisia, naamion taakse piiloutuva murhaaja ja tietysti Jamie Lee Curtis. Vaikka tämä ei ajoitukaan halloweeniin, niin kyllä se naamiotumismeininki tässä aikamoiset halloweenfiilikset antaa. Tätä naamioitumistahan on käytetty ihan nerokkaasti hyödyksi leffassa, sillä tämä murhaaja vaihtaa asuaan sitä mukaa kun tappaa muita naamioituneita matkaajia. Näin ollen häntä luullaan jatkuvasti vain joksikin kaveriksi kenen puku tällä sattuukin olemaan päällään. Mitenkään erityisen yllätyksellinen leffa tämä ei ole, mitään hirmuisia mullistavia juonenkäänteitä ei ollut ja murhaajan henkilöllisyys tehtiin katsojille (tavallaan) alusta asti selväksi. Leffassa tulee kyllä useampiakin ruumiita, mutta niitä itse murhia ei oikeastaan näytetä ja veriroiskeetkin on aika minimissä, murhilla ei missään nimessä mässäillä. Terror Train pelaa enemmänkin sillä jännityksellä ja takaa-ajolla. Ja mielenkiintoisen piirteen tälle antaa nimenomaan se, että kaikki tämä tosiaan tapahtuu liikkuvassa junassa, josta ei pysty pakenemaan mihinkään. Leffan parhaita puolia ovatkin mielestäni juuri tämä tapahtumapaikka sekä murhaajan vaihtuvat pelottavat naamiaisasut, joilla tämä pystyy piiloutumaan ihmisjoukkoon. Terror Train ei ole parhaita slashereita kasarilta, mutta on ihan perushyvä sellainen, suosittelen siis tätäkin!



Kuva: tumblr.com

4 comments:

  1. Jännä kuinka Jamie Lee Curtis tosiaan tuntuu olevan mukana lähes joka toisessa, ellei jopa jokaisessa, 80-luvun slasher variaatiossa :D

    ReplyDelete
  2. Tuo ekan kuvan heppu. Ilmiselvä nuori Ben Zyskowicz...:D

    ReplyDelete
  3. Jep, suomalaisten poliitikkojen naamoja taidetaan myydään kauhunaamareina tuolla Jenkkilöissä ;)

    ReplyDelete
  4. Kataiset ja Urpilaiset kuuleman mukaan viedään käsistä sielläpäon :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...