Oct 20, 2012

100 Movie Facts About Me - Part XVII


Osa 17

81. En ole koskaan poistunut elokuvateatterisalista kesken elokuvan käymään esimerkiksi vessassa. (Enkä ihan voi ymmärtää, miten niin monien on perusnäytöksen aikana pakko päästä käymään salin ulkopuolella. Eihän se ole kuin pari tuntia ilman vessaa/tupakkaa/puhelinta tai mitä lie ihmiset sinä aikana tekeekin.)

82. Vaikka en ole koskaan erityisemmin välittänyt länkkäreistä, niin pienenä lempileffojeni joukossa olivat Bud Spencer & Terence Hill -leffat! Niitä oli hauska katsella isän kanssa.

83. Käytän leffoja usein rahamittana monissa jutuissa. Esimerkki: Työpaikallani ruokailu maksaa reilut 5 euroa. No mutta sillähän rahalla saisi jo kaksi leffaa hyllyyn! Viikossa kymmenen leffaa! Kuukaudessa neljäkymmentä! Ratkaisu: En käy syömässä.

84. Leffahyllyni ei oikeasti ole ihan täydellisessä aakkosjärjestyksessä. Siellä on esim. Child's Play ja Chucky Collection peräkkäin vaikka näiden väliin kuuluisi yksi leffa. Asia häiritsee hieman minua, vaikka tämä onkin ollut ihan tietoinen ratkaisu.

85. En tykkää katsella leffasarjojen jälkimmäisiä osia ilman, että olisin lähiaikoina katsellut aiemmatkin osat. Tämä on välillä ärsyttävää, sillä jos todellisuudessa haluan katsella jostain useasti nähdystä leffasarjasta esimerkiksi vain osan 6, pitäisi minun jälleen katsella kaikki sitä edeltävätkin osat.


Osa 16 täällä

----
Halloween-aiheiset faktat kirjoitin jo vuosi sitten täällä. Ja se tämän vuotinen perinteikäs kauhuleffailu alkaa muuten sitten ensi viikolla! Luvassa siis vähintään yksi kauhu päivässä parin viikon ajan, oli mikä oli! Todennäköisesti siis tuttuun tapaan blogiin ilmestyy viiveellä, kovassa kiireessä kirjoitettuja, lyhyitä ja epämääräisiä tekstejä. (Täältä ja täältä voi lukea aiempien vuosien juttuja.)

6 comments:

 1. #84.

  Leffahyllyjärjestys on sellainen jonka pohtiminen aiheuttaa välillä päänvaivaa. Aakkosjärjestys on muuten hyvä, mutta sitten tulee mieleen että pitäisikö ne järjestää alkuperäisnimen, vaiko kannessa olevan mukaan, koska nehän voivat olla vaikka minkäkielisiä painoksia ja nimet sen mukaisia. Sitten sitä sitä rupeaa ärsyttämään, kun Bride of Chucky on B:ssä ja Seed of Chucky on kaukana S:ssä.
  Minulla ne ovat lajityypeittäin jaoteltu, joka sekään ei joko omasta tai muiden syistä onnistu kunnolla. Esimerkiksi Capricorn One on sci-fin joukossa, vaikka ei astronauteista huolimatta tieteiselokuva olekaan. Sitten ovat boksit joissa on useamman eri lajityypin elokuvia ja ne olen lajitellut sisällön genrepainotuksen mukaisesti.
  Toisaalta taas kaikki Bud Spencer ja Terence Hillit olen laittanut komediaan, sillä olivat ne sitten westernejä taikka seikkailija, niin ne ovat sen verran komediapainotteisia että sopivat hyvin yhteen. Eikä niitä oikein mielellään erottelekaan toisistaan. Samoin John Carpenterit ovat lajityypeistä huolimatta yhdessä.

  Clintit ovat vieläpä ihan erillään muista elokuvista, täysin omassa sarjassaan jo siksikin, että niitä on aivan he-le-ve-tis-ti ja ne näyttävät coolilta ollessaan yhdessä.

  ReplyDelete
 2. Itse järjestän elokuvani niiden genren mukaan. Tosin, minulla ei niin paljon niitä elokuvia olekkaan, mutta kuitenkin.
  Käytän hyllyssä aina tyhjiä DVD -koteloita merkaamaan kutakin genreä. Esim. genressä "Kauhu" on musta DVD kotelo, jonka päässä on maalarinteipillä laitettu teksti: Kauhu.

  ReplyDelete
 3. Niin, ja sitten tuohon samaan ongelmaan, mikä noirilla on. Itse teen noissa multi-box tsydeemeissä niin, että pistän kaikki boksit omaan genreensä, vaikka luulisi, että siihen menisi vain TV-sarjat, mutta itse pidän niistä box -genressä.

  ReplyDelete
 4. ...noir ja Sjöpi, itse en ole itseasiassa koskaan kokeillut muuta kuin aakkosjärjestystä. Genreittäin harkitsin joskus laittavani, mutta koin ihan liian vaikeaksi sen valinnan, että mitä genreä jotkin leffat sitten eniten edustavat. Aakkosjärjestyksessä noudatan juuri sitä nimeä, mitä kansipapereissa sattuu olemaan, mutta mielummin pistäisin kuitenkin ne alkuperäisnimillä. Tai paremminkin haluaisin että kaikissa koteloissa lukisi nimet alkuperäiskielellä, muuten hyllyt näyttäisivät silmääni ihan liian sekavilta.

  Mainio ajatus tuo Sjöpin tyhjät erottelevat kotelot!

  ReplyDelete
 5. Minäkin olen tuuminut pistäväni boksit omaan kategoriaansa, jo siksikin että en oikein tykkää siitä kuinka kirjava hylly on kun sekaisin on erikokoisia pakkauksia ja ne boksit ovat selvästi näkyvämpiä. Samasta syystä olen ajatellut eritteleväni blurayt omaksi yksikökseen.
  Mutta sitten päänvaivaa aiheuttaa se, että minulla on esimerkiki sarjoista osa boksissa ja osa omana yksittäisenä julkaisunaan, tai osa blurayna ja osa dvd:nä. Esim. Batman Begins ja The Dark Knight blurayna ja muut Batmanit dvd:nä, taikka Indyt ykkösestä kolmoseen boksissa ja nelonen omana julkaisunaan, etc. Joten jos laittaisi boksit omaan erilliseen sarjaansa, niin se erottaisi leffoja jatko-osistaan.

  ReplyDelete
 6. Blurayt minullakin on ihan erikseen omassa aakkosjärjestyksessään, ne näyttäisi typerältä dvd-koteloiden väleissä kun ovat niin eri kokoisia (tämänhän takia välttelin/välttelen niiden ostamistakin). Boksit taas on vähän vaihtelevasti hyllyssäni, jos ne on mahdollista laittaa aakkosjärjestyksen mukaan, niin sitten ne on siellä ihan normaalisti yksittäisten seassa. Esim. jokin Painajainen Elm Streetillä -kokoelma on P-kirjaimen mukaan aakkostettu. Tosin jatko-osat sen perässä on ilmestymisjärjestyksessään, vaikka kaikki eivät nimen perusteella menekään aakkosjärjestykseen.

  Sitten taas jotkin Cult Classicsit ja muut Best of:it on erillisenä osiona aakkosjärjestyksen perässä.

  Mutta joo, päänvaivaa tuottaa kyllä hyllyjärjestykset, eikä niihin taida koskaan olla tyytyväinen...

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...