Oct 17, 2012

Movie Monday #64 - Ihmisen paras ystävä

Tällä viikolla Movie Monday kyselee suosikkeja elokuvista, joissa on koiria. Taustaksi kerrottakoon, että noin kymmenen ensimmäistä ikävuottani pelkäsin ihan kuollakseni koiria ja ainoat kohtaamiset koirien kanssa olikin olleet sellaisia, kun joku jättimäisen iso ja ilkeä petokoira juoksi perässäni. Peloista pääsin tehtyäni tuttavuutta vähän pienempien ja kiltimpien hauvojen kanssa. Nykyään olenkin ihan koiraihminen ja harmittaa, etten voi ottaa omaa koiraa. Huolimatta niistä lapsuuden koirapeloistani, en kuitenkaan muista koskaan kammoksuneeni elokuvissa olevia koiria. Olihan jopa suuresti koiraa muistuttava jättimäinen Falkor suosikkejani! Muutenkin pidin esimerkiksi Lassiesta ja Disneyn piirretyistä koirista.


Vähän elokuvien ulkopuolelta mieleeni tuli yhtäkkiä lapsuudessani esitetty brittiläinen tv-sarja Woof!, josta tykkäsin paljon. Tosin tähän muistan yhdistyneen jonkun pelon tunteen siitä, jos joku koulukaveri muuttuisikin koulussa koiraksi. Näin itseasiassa sellaisen painajaisenkin, jossa serkkuni muuttui koiraksi ja minä tapoin sen. Muistan vieläkin hyvin elävästi sen unen ja siitä tulleen syyllisyydentunteen! No mutta, se itse sarjahan oli varsin hauska.


Nykyään pidän erittäin paljon elokuvakoirista ja keskitynkin niihin aika paljon, vaikka ne eivät välttämättä niin keskeisessä osassa olisikaan. Niin ja aika varmasti onnistun myös vuodattamaan kyyneliä, jos vaan jotain vähänkin murheellista tai muuten vaan liikuttavaa tapahtuu koiralle. Suosikkini koiraleffoista voisi olla esimerkiksi Hachiko (2009), joka on oikeasti hyvä leffa ja kiva tarina. Niin ja yksi ehkä maailman herttaisimpia koiraleffoja on Shiloh (1996). Aww.  

2 comments:

 1. Tosi randomisti tänne vaan kirjoittelen vanhaan postaukseen, mutta miksi et voit hankkia omaa koiraa? Halusin nimittäin vain huomauttaa, että allergia ei ole nykyään edes ongelma, sillä (en muista nimeä mutta) joku koiralaji on jalostettu turkiltaan sellaiseksi hilseettömäksi, nimenomaan koiraksi allergikoille. Koska se hilsehän siinä sen allergian saa ärsyttämään. Käsittääkseni. Anyways... tuli nyt vain mieleen, mutta syy on varmaan joku ihan täysin eri, kuin allergia ja nyt seliteltyäni jo näin pitkään, poistun näyttämöltä takavasemmalle...
  Cilo out!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kun kommentoit! :) Suurin syy on tosiaankin koira-allergia, mutta sen hilseen lisäksi allergisoi ihan karvakin. Pahimpaan siitepölyaikaan tuntuu, että olen allerginen omille hiuksillenikin, niin kaikki mahdollinen irtokarva tuntuu kurjalta. Mutta esim. talvella pystyn olemaan joidenkin rotujen kanssa yönkin samassa tilassa (lääkityksen kanssa tosin). Sairaskertomukseni päättyy tähän. :D

   Ja toisaalta tykkään myös matkustaa liikaa, etten viitsisi ottaa lemmikkiä.

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...