Oct 28, 2012

We shall be back, and the lives of all the children of Salem will be mine!

Kuudennen päivän elokuva oli Disneyn Hocus Pocus (1993). Salemissa 1600-luvulla asuvat Sandersonin noitasiskokset (Bette Midler, Kathy Najimy, Sarah Jessica Parker) surmataan harjoittamansa noituuden ja lasten surmien vuoksi. Ennen kuolemaansa he kuitenkin tekevät taian, jonka vuoksi he pääsevät takaisin maan päälle silloin kun neitsyt sytyttää Halloween-yönä heidän mökissään olevan kynttilän mustan liekin. 300 vuotta myöhemmin Max (Omri Katz) pitää moista ihan hokkus pokkuksena ja sytyttää liekin näyttääkseen siskolleen Danille (Thora Birch) ja ihastukselleen Allisonille (Vinessa Shaw) miten uskomukset ovat täyttä puppua. Noidat kuitenkin palaavat kuin palaavatkin takasin ja haluavat nyt saavuttaa kuolemattomuuden ottamalla kaikista lapsista elämän itseensä. Maxin, Danin ja Allisonin tehtäväksi jää pysäyttää tämä karmeus.


Nyt on parin päivän ajan ollut melkoista hulinaa järjestämieni halloween-juhlien kanssa, joten tämä juttu ilmestyy nyt vähän totuttua myöhemmin ja jauhan tästä aika lyhyesti. Hocus Pocus on itseasiassa mainittu useana aikaisempanakin halloweenina blogini puolella, tämä kun on yksi suosikeistani kaikista halloween-aiheisista elokuvista. Kyseessähän on hyvin kevyttä kauhua, lapsille suunnattua sellaista ja ikäraja onkin ainakin dvd-koteloni perusteella 10 vuotta. En muista milloin tarkalleen näin tämän ensimmäistä kertaa, mutta en varmaan ollut hirveästi tuota vanhempi. Ihastuin leffaan ihan täysin, noidat kun ovat aina kiinnostanut minua ja halloween oli ihan uusi juttu ja alkoi myös todella innostaa ala-asteen loppupuolella. Tämä Hocus Pocus on itselleni vieläkin sellainen kunnon halloweenin fiilistelyleffa, sen tunnelma ja värimaailma ovat juuri kohdillaan. Lapsille tämä on varmasti aika jännittäväkin leffa vaikka nämä noidat onkin aika huvittavia tapauksia. Yrittävät ne kuitenkin viedä hengen koko kylän lapsilta! Hocus Pocus on näyttävän näköinen, hauska, kivan satumainen ja taianomainen elokuva hyvin onnistuneilla hahmoilla. Suosittelen kaikille halloweenista innostuneille iästä riippumatta!Kuva: tumblr.com

2 comments:

  1. Hahaa, tää leffa oli suuri suosikkini joskus ala-asteella. Voisin katsoa nostalgisuuden vuoksi uudestaan, jos saan sen jostain käsiini. :)

    ReplyDelete
  2. Suosittelen, ainakin itseäni se viihdyttää näin vielä vuosia myöhemminkin!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...