Jul 28, 2012

100 Movie Facts About Me - Part XIV


Osa 14

66. Kävin nuorempana lomamatkalla Espanjassa sellaisessa kauhutalossa, missä pelottelemassa oli ihan oikeita ihmisiä kauhuhahmoiksi pukeutuneina. Voin kertoa, että näin "pelotonta" kauhuihmistäkin vähän jännitti kun meidän perässä juoksi Leatherface moottorisaha kädessään tai kun sängyssä makaava Regan-tyttönen pomppasikin yhtäkkiä ylös ja tarttui käteeni!

67. Kävin myös muutamia vuosia sitten Saksassa Filmstudio/Filmpark Babelsbergissa, joka oli varsin vaikuttava ja mielenkiintoinen paikka. Tuo studio on ollut käytössä vuodesta 1912 ja siellä kuvattuja leffoja on mm. The Cabinet of Dr. Caligari, Metropolis, The Pianist, V for Vendetta, Inglourious Basterds... Filmparkissa oli sitten kaikenlaista stunttishow'ta ja muuta ohjelmaa tarjolla. Hieman paremmalla saksan osaamisella paikasta olisi saanut varmaan vielä enemmän irti, mutta haluaisin käydä siellä uudestaankin. 

68. En oikein osaa määritellä omaa huumorintajuani komedioiden suhteen. Juuri kun olen sanonut jostain leffasta, että minuahan ei tällainen huumori naurata, niin huomaan nauravani ihan vastaavanlaiselle jutulle toisessa leffassa.

69. Lempinäyttelijöitäni on ollut vuosien varrella mm. Anu Hälvä (!), Jonathan Brandis, Jim Carrey, Johnny Depp, Leonardo DiCaprio, Claire Danes, Neve Campbell ja Ellen Burstyn. Teini-iän jälkeen minulla ei oikein olekaan ollut mitään varsinaisia lempinäyttelijöitä.

70. Ostan suurimman osan leffoistani play.com:ista.


Osa 13 täällä

Toivottavasti näistä ei paista hirveän pahasti se tosiasia, että en ihan oikeasti meinaa keksiä enää mitään uutta kerrottavaa...

Niin ja huvitti muuten huomata vasta nyt, että olen ilmeisesti heti viidennen osan jälkeen laiskistunut niin, että olen kirjoittanut otsikon hienosti vain muotoon "100 movie facts". Nyt ne on korjattu!

9 comments:

 1. Tuommoinen kauhutalo pitää saada tännekin. Vaikka Särkänniemeen, heh.

  ReplyDelete
 2. Toisi kyllä vähän lisämakua kotimaisiin huvipuistoihin! Vaikka onhan toki Lintsin kummitusjuna aika hirmuinen.

  ReplyDelete
 3. Hei kun sulla sitten on kokemusta Play.comista, niin kyselenkin sulta! :) Mitkäs maksuvälineet sinne kelpaa ja tuleeko tilaukset postitse kotiin asti? En oo vielä sieltä rohkaistunut tilaamaan, mutta jotain sellaisia oon katsellut mitä ei Suomesta löydy.

  ReplyDelete
 4. Tilaukset tulee kyllä suoraan postiluukusta jos vaan mahtuu, ne jaetaan siis ihan peruspostin mukana. Maksuvälineenä taitaa käydä kaikki perusmaksukortit, itse käytän ihan Visa Electronia siellä. PayPal ei tosin jostain syystä ole käytössä.

  Mulla on pelkkä hyvää sanottavaa Playsta, kaikki on mennyt aina moitteettomasti. Vastailen ihan mielelläni jos joku vielä mietityttää :) Tutkailin tuossa juuri nimittäin tilaushistoriaani ja tilauksia on tullut tehtyä säännöllisin väliajoin vuodesta 2006 lähtien ja aika monta sataa tilausta siihen väliin mahtuukin, köh :D

  ReplyDelete
 5. Okei, no selkeesti oot ollut tyytyväinen. :) Jeps, tämä pitääkin muistaa ja käydä tutkimassa valikoimiaan. Thanks. :)

  ReplyDelete
 6. Nyt rupesi kaduttamaan, että jätämme lokakuussa tulevalla saksan matkallamme tuon Babelsbergin studion väliin. Olisi pitänyt olla silloin päättövaiheessa vähän skarpimpi.

  ReplyDelete
 7. No höh. Jää sitten ainakin nähtävää seuraavallekin reissulle...

  ReplyDelete
 8. Vielä vähän veistä haavassa kääntääkseni, siellä olisi kyllä saattanut olla nyt ison juhlavuoden kunniaksi jotain erityisen hienoja juttuja näytillä!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...