Jan 10, 2012

Because that's what New Year's is all about: getting another chance.

New Year's Eve (2011) kertoo yhden päivän, uudenvuodenaaton, tapahtumista New Yorkissa. Elokuva koostuu monista pienistä tarinoista, jotka kietoutuvat omalla tavallaan yhteen. Claire (Hilary Swank) on ensimmäistä kertaa vastuussa Times Squaren pallon putoamisesta, Ingrid (Michelle Pfeiffer) on kirjoittanut pitkän listan asioista joita haluaa tehdä ennen vuoden vaihtumista ja nuori Paul (Zac Efron) auttaa tätä niiden toteuttamisessa. Lisäksi Stan (Robert De Niro) makaa sairasvuoteellaan toivoen näkevänsä viimeistä kertaa pallon putoamisen ja hoitaja (Halle Berry) hyörii tämän ympärillä. Ja tässä vasta murto-osa leffassa pyörivistä tarinoista ja tutuista näyttelijöistä!


Tuskin olisin tullut katsoneeksi tätä muuten, mutta kun itsekin viettää uudenvuodenaaton New Yorkissa, niin oli tämä vain jokseenkin ilmeinen leffavalinta Times Squarella sijaitsevassa elokuvateatterissa. Osasin kuitenkin jo etukäteen asennoitua siihen, että kyseessä on romanttinen komedia, josta tuskin tulen tykkäämään. Yritin vain keskittyä siihen, että sen tapahtumat ajoittuivat ja sijoittuvat samaan hetkeen ja paikkaan, missä itsekin olin. Ja näin ollen tämä elokuva menikin aika kivuttomasti, vaikka viimeiset hetket menikin pitkälti haukotellessa. Vaikka leffassa oli monta tarinaa seurattavana, onnistui se silti olemaan aika puuduttavan pitkä. Viime hetkillä tuskailin, että ai niin, tämänkin tarinan loppuratkaisu on vielä näkemättä. En odottanut mielenkiinnolla, että mitenhän tämä juttu päättyy.


Ei New Year's Eve tosiaan kummoinen leffa ollut. Sehän oli lähinnä lukemattomilla kuuluisilla naamoilla varustettu ylipitkä New Yorkin mainosvideo! Oli siinä hetkensä ja joissakin tarinoissa oli hieman yritystä, mutta parasta antia olivat kuitenkin ne hienot kaupunkinäkymien esittelyt. Huumoriosuudet tuottivat lähinnä myötähäpeää, mutta se nyt on aika tuttu tunne kaikissa romanttisissa komedioissa... Vaikka romanttiset komediat eivät siis omaa genreäni olekaan, voin väittää tämän myös olevan aika heikko esitys omassa genressäänkin. New Year's Even ohjaajan Garry Marshallin edellinen leffa, idealtaan hyvin samankaltainen Valentine's Day (2010), oli edes jollain asteella kiinnostava myös omasta mielestäni (kirjoitukseni siitä täällä). Rinnakkaiset tarinat eivät oikein pelastaneet New Year's Evea ja niitä tuntui olevan liikaakin. Ehkä New Year's Evea voi kuitenkin suositella romanttisten komedioiden ja Valentine's Dayn vankkumattomille ystäville, mutta heillekin pienellä varauksella.Kuvat: poptower.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...