Jan 18, 2012

You're like the maid of dishonor.

Tällä kertaa käsittelyyn otetaan kerralla kaksi viime vuoden leffaa, jotka ovat tavallaan melko samanlaiset. Molemmat niistä katselin myös samanlaisessa olotilassa: hyvin väsyneenä lentokoneessa. Kyseessä on siis polttari-/hääpätkät Bridesmaids (2011) ja The Hangover Part II (2011). The Hangover 2 on tietysti jatko-osa samannimiselle ykkösosalle (josta kirjoitin täällä). Kun Hangoverit kertovat äijäporukan polttarijuhlinnoista, on Bridesmaids sen sijaan kertomus naisten häitä edeltävästä ajasta.

Bridesmaids
The Hangover Part II

Morsiusneidoissa Annien (Kristen Wiig) paras ystävä Lillian (Maya Rudolph) ilmoittaa menevänsä naimisiin ja tahtovansa Annien kaasokseen. Annie on otettu, mutta samalla tätä vaivaa omassa elämässään tapahtuneet epäonnistumiset niin mies- kuin työsarallakin. Asiaa ei helpota Lillianin morsiusneito, parikymppinen Helen (Rose Byrne), jonka elämä tuntuu olevan täydellistä ja joka näyttää haluavansa viedä Annien parhaan ystävän. Naisille tulee kilpailuasetelma ja vaikka tarkoituksena on kilpailla siitä kumpi onnistuu paremmin, on lopputulos kaoottinen.

Bridesmaids herätti itsessäni paikoitellen samankaltaista myötähäpeän tunnetta kuin kamala elokuva nimeltään Radalla (2002). En nyt muuten vertaa näitä toisiinsa, mutta näitä yhdistää se, että niiden on sanottu olevan "naisten vastaisku" mieshuumorille. Joka ei sitten ilmeisesti uppoa itselleni pätkääkään ja saa siis katsellessa lähinnä tuntemaan myötähäpeää. Kökköjä vitsejä ja huumoria vain sillä, että tuollaisen asian uskalsi sanoa/tehdä nainen! Voi hurja. Positiivista Bridesmaidsissa oli kuitenkin se, että se ei otollisesta asetelmastaan huolimatta ryhtynyt miksikään romanttiseksi komediaksi, vaan pysytteli rehdisti komedian puolella. Nukahdin leffan aikana hetkeksi, josta syytän suuresti katseluolosuhteita, mutta oli päälle parituntinen leffa mielestäni myös hitusen liian pitkä komediaksi. Vaikka Morsiusneidot ei ihan oma juttuni ollutkaan, on leffa saanut lähes kaikkialla (niin naisissa kuin miehissäkin) vain positiivisen vastaanoton ja varmasti tällaisellekin huumorille löytyy tilausta.


The Hangoverin jatko-osa oli todellakin jatkoa, se pysytteli hyvin uskollisena ykkösosalle ja nämä olisi voineet olla yhtä pitkää elokuvaa yhdessä. Stu (Ed Helms) on menossa naimisiin Thaimaassa ja sama poppoo (Bradley Cooper, Zach Galifianakis ja Justin Bartha) on kokoontunut juhlimaan häitä. Polttarit päätetään jättää väliin aiempien polttareiden tapahtumien vuoksi, mutta edellisenä iltana porukka kuitenkin kohottaa yhdet juomat. Ja kuinka ollakaan, seuraavana aamuna poppoo herää oudosta paikasta ja kukaan ei muista mitään!

Oli aika tylsääkin, että Kauhea kankkunen 2 oli niin samanlainen kuin ykkönen, sillä odotin näkeväni jotakin uutta. Tämähän oli oikeastaan sama leffa, mutta tapahtumapaikkana oli Vegasin sijaan Bangkok! Hahmot olivat kyllä yhtä toimivia kuin ykkösosassa, mutta ei niille oikein ole annettu mitään uusia mahdollisuuksia. Niin ja taisin muuten nähdä lentokoneessa leffasta leikatun version, en osaa sanoa paljon siitä puuttui, mutta joitakin rajuimpia juttuja siinä ei näkynyt. Leffassa vilisi hauskoja vitsejä, mutta minkäänlaista yllätyksellisyyttä ei kyllä enää löytynyt. Oli leffa kuitenkin ihan viihdyttävä, ihan hauskaa katsottavaa The Hangoverista tykänneille, mutta ei kannata odottaa juuri mitään uutta.



Kuvat: listal.com

2 comments:

  1. Siis mä en tykänny YHTÄÄN tosta Bridesmaidista. Ihan täyttä kuraa mun mielestä. Katottiin parin kaverin kanssa eikä kaveritkaan tykännyt. Ihmeteltiin kovasti että tosissaanko tuota edes joku sanoo komediaksi, hörähdin ehkä kerran. Elokuva todellakin sai tuntemaan ihan suunnatonta myötähäpeää joka vain teki ainakin oman olon epämukavaksi, teki siis ihan pahaa katsoa kun tuli niin myötähäpeä! Päähenkilö oli TYLSÄ ja teki mieli ravistella kyseistä ämmää että nyt ota itteäs niskasta kiinni. Argh. Joo, anteeksi kunnon agre avautuminen :D

    ReplyDelete
  2. Avautumiset on sallittuja täällä! :D Vähän samoilla fiiliksillä tuli katseltua ja pohdittua, että miksen mä näe sitä, mitä niin monet ihmiset siinä hehkuttaa.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...