Jan 22, 2012

I beat you, you old bitch!

Drag Me to Hell (2009) on Sam Raimin ohjaama elokuva pankissa työskentevänsä Christinesta (Alison Lohman), joka seurustelee onnellisesti poikaystävänsä (Justin Long) kanssa ja kilpailee nyt työpaikallaan tärkeästä ylennyksestä. Ylennyksen toiveissa Christine tekeekin vaikean lainapäätöksen, joka vie vanhalta mustalaisnaiselta (Lorna Raver) talon alta. Kiukustunut nainen langettaa tämän ylle kirouksen, jonka jälkeen Christinen elämä muuttuu matkaksi kohti helvettiä. Lähes keinoja kaihtamatta tämä yrittää epätoivoisesti päästä kirouksestaan eroon.


Tämä oli taas niitä elokuvia, jotka on kiinnostanut jo ensimmäisistä mainoksista lähtien, mutta joiden katsominen on aina vaan jostain syystä siirtynyt. Näin Drag Me to Hellin nyt siis ensimmäistä kertaa ja ai että, kun olikin viihdyttävä katselukokemus! Odotukset olivat jo valmiiksi korkealla kun kyseessä oli kuitenkin Evil Deadien ohjaajan uusin kauhukomedia, josta olin tietysti myös ehtinyt tähän mennessä lukea hehkutusta monista paikoista. Onnistuin silti yllättymään positiivisesti! Leffaa katsoessa vallitsi täydellinen viihtyminen ja kunnon naurut oli taattu monissa kohdissa. Nauroin katketakseni mm. elokuvan alkupuolella olleelle autokohtaukselle, jossa Christine ja mustalaisnainen ottivat kunnolla yhteen. Vaikka Drag Me to Hell tosiaan tarjoili paikoitellen oikein kunnon kauhuhuumoria, onnistui se myös olemaan pelottava ja vanhaa kunnon säikyttelyäkin riitti. Hauskuus tuli usein vähän yllättäen aika pelottavan tai vakavan kohdan jälkeen. Pidän tässä pääosassa olevasta Alison Lohmanista näyttelijänä, joka oli tähänkin rooliin aika oikea valinta (vaikka olikin siihen vasta kakkosvalinta). Christine ei ollut avuton kauhunaispääosa, vaan tämä taisteli ja käytti järkeään, vaikka päästi tämä tietysti myös muutamat kirkumiset ilmoille. Mustalaisnaisen roolissa ollut Raver ylinäytteli kunnolla ja olihan leffa muutenkin melkoisen överi. Drag Me to Hell on hieno paluu kauhun pariin Sam Raimilta. Erittäin viihdyttävä leffa kauhuihmisille, suosittelen!

Valitettavasti trailerin äänet ei ole kohdillaan, katso parempi versio täältä.


Kuva: listal.com

3 comments:

  1. Tykkäsin tästä myös vallan kauhiasti. Koittanut suositella kaikille, jotka kauhuleffoja (komediallisiakin) katselee. Huonolla menestyksellä tosin... tiedä sitten miksi näin...

    ReplyDelete
  2. Huonolla menestyksellä siinä mielessä etteivät ole edes katsoneet vai etteivät ole tykänneet leffasta katselun jälkeen? :P Lueskelin imdb:n keskusteluja, niin tuntuu siltä, että ne jotka eivät ole tykänneet tästä, eivät ole osanneet odottaa sen komediallista puolta.

    ReplyDelete
  3. Vähän kumpaakin. Ilmiselvästi nämä ihmiset haluavat kauhunsa puhtaana kauhuna ilman minkään sortin huumoria kuvioita sotkemassa.... tai jotain...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...