Aug 9, 2011

Movie Monday #11 - Ärsyttävin elokuvahahmo

Movie Monday:n haaste tällä viikolla oli yksinkertaisesti valita ärsyttävin elokuvahahmo. Näitähän riittäisi, itseäni ärsyttää erityisesti ihan hyvissä leffoissa ja ihan hyvillä hahmoilla varustetuissa leffoissa olevat idiootit sivurooleissa. Niitä leffoja katsoisi muuten ihan mielellään, mutta ärsyttää ihan hirveästi, kun se joku naama pölähtää esiin. Sellaisia vielä tungetaan joka toiseen komediaan! Tyypit, joilla ei ole juuri muuta virkaa kun välillä kommentoida tai tehdä jotain outoa, joka on sitten hihii - niin älyttömän hauskaa. Näin äkkiä tulee mieleen esim. Rob Schneider 50 First Datesissa, Tom Green Road Tripissä, Rhys Ifans Notting Hillissä. Jostain syystä vielä monien mielestä nämä tyypit on juuri hauskin osuus näissä leffoissa. Käsittämätöntä, itse mieluiten kelaisin vaan ohi kaikki niiden osuudet.


Kaikista ärsyttävin elokuvahahmo on kuitenkin Sacha Baron Cohen Boratina. Olen saanut Boratin katsottua tasan kerran ja hyvin tuskasta vääntelehtien (todistusaineistoa täällä). Mietin tätä jo vastaukseksi huonoin leffa -haasteeseen (josta löytyy muuten myös yksi ärsyttävimmistä hahmoista), mutta leffa voisi olla noin muuten ihan ok, paitsi että se Boratin hahmo on vaan niin ärsyttävä kaikessa idioottimaisuudessaan. Valitettavasti se nyt vaan on se pääasia leffasta, niin tuskin tulee enää ikinä katsottua uudestaan koko leffaa. En edes osaa tarkalleen erotella mikä siinä hahmossa häiritsee ja ärsyttää niin paljon; se on vaan se koko olemus, puhetyyli, jutut, ilmeet. Kaikki. Myötähäpeä, kiusallisuus, tuskaisuus on sanoja, jotka tulee ensimmäiseksi Borat-hahmosta mieleen.

5 comments:

 1. Minusta Borat on Baron Cohenin luomista hahmoista onnistunein, mutta tuo Tom Green aiheuttaa hammastenkiristelyä. Jos se kirjaimellisesti utareenimijä ei olisi päässyt pökkimään Drew Barrymorea, niin ei taatusti olisi päässyt Road Tripiin, tai edes omaan Freddy Got Fingered-leffaansakaan.

  Hetkinen?

  Freddy got fingered? Fred?
  NOUUU! Tom Green on Fred!

  ReplyDelete
 2. Boratia en ole vielä uskaltautunut katsomaan, mutta erehdyin maksamaan saman miehen Brüno-leffasta ihan elokuvalipun verran. Kaikki niin kehuivat tätä hassua miestä ja minä sitten sinisilmäisenä marssin elokuviin. Aijaijaii, sitä ahdistuksen määrää. Ei ollut hassu. Eikä hauska.

  Miksi kaikki ylistävät Boratia maasta taivaaseen? Kaikkien näkemieni klippien perusteella elokuvakokemusta eniten kuvaava sana olisi juuri tuo "myötähäpeä" eikä esim. "hullun hauska".

  ReplyDelete
 3. noir, Tom Green on kyllä raivostuttava missä tahansa roolissa. Fred mikä Fred!

  defying gravity, en tosiaan osaa sanoa miksi Borat on muka niin hauska. Sitä kun niin monissa paikoissa ylistetään hauskimmaksi leffaksi/hahmoksi 2000-luvulta, mun aivoista ilmeisesti puuttuu se osa, joka tajuaa tätä huumoria... Brüno taitaa jäädä suosiolla katsomatta.

  ReplyDelete
 4. Hyviä valintoja. Jos pitäisi valita yksi näyttelijä niin Adam Sandler saisi minulta täyden tuen tähän kategoriaan, aarrgghh...

  ReplyDelete
 5. Ursula, joo Sandler osaa olla erittäin ärsyttävä myös. Yritin itseasiassa miettiä siltä ja Will Ferrelliltä tähän jotain ärsyttävää sivuroolia, mutta ei tullut mieleen. Tosin tiedän niitä olevan!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...