Aug 17, 2011

Miks ihmeessä sä et oo jo lähtenyt täältä?

Roskisprinssi (2011) on kotimainen Tuija Lehtisen kirjaan perustuva Raimo O. Niemen ohjaama elokuva. Tuore ylioppilas Jed (Jon-Jon Geitel) on täysin kyllästynyt elämään Helsingissä varakkaiden vanhempiensa kovien odotusten alla. Eräänä päivänä Jed pakkaakin tavaransa ja hyppää junaan tietämättä edes määränpäätään. Jed hyppää junasta kauniin tytön perässä ja huomaa päätyneensä pikkukaupunkiin telttamajoitukseen. Pian Jed saa kaverikseen koiran, alkoholisoituneen vanhemman naisen (Kristiina Elstelä), ärsyttävän oloisen tytön (Pihla Maalismaa) sekä äkäisen työkaverin (Heikki Silvennoinen). Onko kaikki sittenkään paremmin uudessa ympäristössä?


Tuija Lehtisen Roskisprinssi oli lempikirjani joskus ala-asteella ja luin sen monta kertaa, ellen ihan väärin muista tämä taitaa olla jopa omana. Haluaisin vertailla kirjan ja leffan eroja, mutta totta puhuen en muista näin yli 15 vuoden jälkeen kirjasta juuri mitään. (Paitsi että Jed ei kyllä näyttänyt tuolta vaan tältä!) Kiinnosti kuitenkin nähdä millaisen elokuvan kirjasta saa aikaiseksi. Ennakko-oletukseni oli aika alhaalla, mutta onneksi voin todeta, että leffa oli ihan positiivinen yllätys. Se onnistui olemaan samalla paikoitellen oikeasti hauska ja koskettava (voin vannoa, että kaikki ne kolme muuta samassa salissa istunutta kaivoivat nenäliinoja esille). Parasta Roskisprississä oli näyttelijät, jotka onnistuivat tekemään hahmoista kiinnostavia. Aika kovia nimiä siellä lopputeksteissä vilahtelikin näiden nuorten näyttelijöiden lisäksi. Tarinakin on ihan kiva, muistaakseni aika suoraan kirjan tarinan mukainen. Kirjahan on enemmän nuorisolle suunnattu, mutta uskoisin leffan uppoavan nuorten lisäksi vanhemmillekin katsojille. Kunhan asennoituu siihen valmiiksi ihan kivana kevyenä viihteenä.

2 comments:

  1. Näin tän trailerin vähän aika sitten ja se oli jo ihan tarpeeksi kamala kokemus mulle.

    ReplyDelete
  2. Itseasiassa mun pitikin kommentoida, että traileri antaa leffasta huonon kuvan. Jostain syystä näihin suomalaisiin trailereihin poimitaan ne typerät läpät irrallisina ja sitten niistä leffoista tulee ihan typerä kuva. Mutta ehkä parempi niin, ei sitten ole odotukset ainakaan turhan korkealla!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...