May 30, 2011

Movie Monday #1 - Musikaali

Päätin osallistua  Movie Mondayn ensimmäiseen haasteeseen, jonka aiheena on musikaalit. Musikaalit ei oikeastaan herätä itsessäni mitään ihmeellisiä tunteita. Se, että elokuva on musikaali, ei oikeastaan kerro siitä vielä mitään. Katson musikaaleja siinä missä muitakin leffoja, jos on tarpeeksi kiinnostava idea, niin sitten tulee katsottua. Joskus leffaseura saattaa kommentoida, että leffan musikaalisuus häiritsi ja itse en ole välttämättä edes kiinnittänyt asiaan erityisesti huomiota. Siinähän laulavat. Jos on katsonut pienestä pitäen Disneyn piirrettyjä, niin eiköhän niihin luritteluihin ole tottunut.


Yritin miettiä mikä on suosikkini musikaaleista ja sitten sen keksinkin. Tietysti se on yksi lempileffoistani, ihana The Nightmare Before Christmas (1993). NBC:ssä yhdistyy niin monet hyvät asiat, ettei sitä voi kun rakastaa. Halloween, hupaisat kauhuhahmot, upeat maisemat, tunnelma ja hienosti toteutettu animaatio. Todella kaunis ja satumainen leffa. Ylistystä ansaitsee tietysti myös ne NBC:n mahtavat musiikit, jotka ovat Danny Elfmanin käsialaa ja mies laulaa mm. Jack Skellingtonin osuudet. Leffan soundtrackia tuleekin kuunneltua hyvin usein ihan ilman leffaakin, joka on aika hyvä toimivan musikaalin merkki.Hyvänä kakkosena parhaiden musikaalien listalla tulee loistava The Rocky Horror Picture Show (1975).

6 comments:

 1. Melkein potkin itseäni kun en huomannut sanallakaan mainita Painajaista Ennen Joulua.
  Hyvä hyvä.

  ReplyDelete
 2. Täälläkin kesti vähän turhan pitkään muistaa se ja kirjoitin jo pitkät pätkät Rocky Horrorista. Onneksi tuli mieleen kuitenkin!

  ReplyDelete
 3. No höh, samapa tuli itsellekin mieleen, että enpä muistanut Painajaista eilen ollenkaan! Hyvä kun muistutit, se on kuitenkin yksi kaikista hienoimpia musikaaleja, mitä olen koskaan nähnyt :)

  Ja tuo Buffy-jakso on aivan loistava =)

  ReplyDelete
 4. Mulle ei tullut ollenkaan mieleen Nightmare before christmas, vaikka tottakai se on musikaali! Hyvä valinta!

  ReplyDelete
 5. Päivi, joo tuo Buffy on mahtava. Oli pakko laittaa pätkä siitä tähän vaikkei leffa tosiaan olekaan ;)

  Marja, kiitos!

  ReplyDelete
 6. Ah, Painajainen ennen joulua! Hyvä valinta! :)

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...