May 18, 2011

I'm gonna break through or somebody gonna break through to me.

Precious (2009) perustuu vuonna 1996 ilmestyneeseen Sapphiren kirjaan Push. Precious (Gabourey Sidibe) on 16-vuotias ylipainoinen tummaihoinen tyttö, joka kärsii ulkonäöstään. Lisäksi tyttö odottaa jo toista lastaan ja asuu köyhissä olosuhteissa väkivaltaisen äitinsä (Mo'Nique) kanssa, eikä koulukaan oikein suju. Elämä ei ole helppoa.


Olen katsellut viime aikoina lähinnä aika aivottomia leffoja, sellaista kevyttä katseltavaa. Niitä on vaan helppo laittaa pyörimään väsyneenä töiden jälkeen tai vaikka ihan taustalle tietokoneella naputellessa. Ei tarvitse miettiä mitään, kunhan viihtyy. Vaikka pidän esimerkiksi kauhusta erittäin paljon, löytyvät ne ihan suosikkini kuitenkin draamaleffoista. Hyvä draamaelokuva pakottaa ajattelemaan ja tuntemaan. Niissä käsitellään vaikeitakin asioita ja herätetään todellisuuteen. Tässä Precious onnistuukin erinomaisesti. Se käsittelee erittäin rankkoja aiheita, eikä silottele mitään. Katsellessa tulee tunne, että voiko enää mikään mennä huonommin, mutta silti jollakin tavalla kaiken sen synkkyyden takana on toivonpilkahdus. Kaikki on näyttelijät ovat onnistuneita valintoja ja erityisen upean roolisuorituksen tekee hirveää äitiä esittänyt Mo'Nique, joka saikin roolistaan sivuosan Oscarin. Elokuvassa yhdistyy koskettava tarina ja taitavat näyttelijät - lopputuloksena onnistunut kokonaisuus. Precious on hyvä draamaelokuva rankoista aiheista, joita on varmasti hyvä välillä tuoda esille.Kuva: movieinsider.com

2 comments:

  1. Tykkäsin tästä yllättävän paljon, onnistunut sekä teknisesti että draamallisesti, on koskettava olematta tylsä. Yleensä tulee vähän vierastettua leffoja jotka saavat näin paljon oscar hypetystä mutta tämä toimi kyllä.

    ReplyDelete
  2. Mä en edes erityisesti vierasta, mutta jostain syystä katson Oscar-leffoja aina sata vuotta myöhässä, silloin kun kukaan ei enää edes puhu niistä.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...