May 21, 2011

What is your strongest memory of feeling fear?

Dread (2009) on Clive Barkerin samannimiseen novelliin perustuva kauhu/trilleri. Opiskelijaporukka ottaa tutkimuksensa aiheeksi pelot, jota varten he haastattelevat lukuisia ihmisiä. He avautuvat myös itse toisilleen peloista sekä kokemuksista pelkojen takaa, jotka ovatkin yllättävän rankkoja juttuja. Peloista puhuminen voi auttaa, mutta toisaalta niitä on myös helppo käyttää hyväksi jos niistä kertoo väärälle ihmiselle...


En tiennyt tästä leffasta mitään etukäteen, joten odotuksia ei juurikaan ollut. Barkerin tarina ei myöskään ollut ennalta tuttu, mutta Barkerin nimen maininta leffan yhteydessä tietysti kohotti heti mielenkiintoa. Dread olikin elokuvana erittäin positiivinen kokemus. Siinä on todella kiinnostava tarina, joka pelaa täysin ihmismielen avulla, leffassa ei pompi yliluonnollisia asioita. Henkilöhahmoista tulee tämän kaltaisissa tarinoissa olennaisia ja näyttelijät Dreadissa olivatkin onnistuneita valintoja. Toteutukseltaan Dread oli tyylikäs, mm. välähdykset menneestä ja unet olivat erityisen näyttävän näköisiä. Leffan tunnelma on myös onnistuneen synkkä ja ahdistava. Dread on lähinnä psykologista kidutusta, vaikka ne kirveet ja muut heiluukin välillä. Suosittelen, mutta pienellä varauksella niille, jotka järkyttyvät helposti.

Huom! Trailerit spoilaa aika pahasti, en suosittele katsomaan ennen itse leffan näkemistä!Kuva:: horrorfestonline.com

4 comments:

  1. mä pistän tän muistiin, kiitti ;O)

    ReplyDelete
  2. Meni minunkin must-see-soon listalle! Harvoin löytyy kauhuja jotka minua ihan oikeasti pelottavat. Viimeksi [Rec]! Usein tunne on enemmänkin ahdistus kuin muu..

    ReplyDelete
  3. Ei tämäkään sellainen pelottavapelottava ollut, enemmänkin juuri ahdistava. Mutta noin muuten suosittelen kyllä!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...