Apr 29, 2011

What do you see?

The Messengers (2007) on kauhuelokuva kaupunkielämän ongelmista maaseudun rauhaan muuttaneesta perheestä. Perheeseen kuuluu vanhempien lisäksi teini-ikäinen tyttö (Kristen Stewart) sekä parivuotias pikkuveli. Pian perheen isä saa myös apulaisekseen auringonkukkaistutuksilleen ystävällisen paikallisen miehen (John Corbett). Perheen lapset huomaavat jo heti muutettua talossa jotain merkillistä ja pelottavaa, mutta vanhemmat eivät usko kaupungissa ongelmiin joutunutta tyttöä, eikä tämän pikkuveli puhu enää lainkaan.


The Messengers alkaa erittäin tyylikkään näköisesti mustavalkoisena ja jatkaa ihan hyvällä otteella siitä eteenpäinkin. Se ei revittele verellä, vaan luo aavemaista tunnelmaa muilla elementeillä. Leffa toi paikoittellen mieleen monet muut kauhuleffat ja itseasiassa tässä oli monia toisista kauhuleffoista lähes suoraan kopioituja kohtauksia. Olihan ne hienon näköisiä toki tässäkin, mutta ne on jo nähtyjä juttuja. Muutoinkin Messengers tarjoili vähän liikaa kliseitä kliseiden perään: hui mikä tuosta kameran edestä vilahti! En kuitenkin teilaisi ihan kokonaan Messengersia, itseasiassa se oli ihan viihdyttävää katseltavaa. Näyttelijät olivat ihan päteviä, erityisesti pikkupojan roolissa olleet parivuotiaat kaksospojat olivat aika vaikuttavia nuoresta iästään huolimatta. Kristen Stewartin näyttelijäntaidot on vähän epäilyttänyt tämän ilmeettömyyden vuoksi Twilight-leffoissa, mutta tässä se ei ole ollenkaan niin ärsyttävä. The Messengers on keskikertainen kauhuleffa, parempaa kauhua löytyy vaikka kuinka, mutta niin löytyy huonompaakin.


Kuva: sonypictures.com

2 comments:

  1. Mä tykkäsin tästä, Stewart ei omaa vielä kamalia maneerejaan ja tunnelma leffassa oli koko ajan painostava ja pelottava, eli siis hyvä kauhuleffa ;O)

    ReplyDelete
  2. Joo mä kanssa tykkäsin siitä leffan tunnelmasta :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...