Apr 25, 2011

I went in with a Bachelor of marijuana, came out with a Doctorate of cocaine.

Pääsiäisen neljäs ja viimeinen leffa oli Blow (2001). Blow kertoo George Jungista, joka aloitti 70-luvulla kokaiinin salakuljetusbisneksen Yhdysvaltoihin isossa mittakaavassa. Leffassa nähdään palasia Jungin elämästä aina lapsuudesta bisneksen kultapäiviin, niihin heikompiin päiviin ja lopulta tämän hetkiseen tilanteeseen asti. George Jungia esittää Johnny Depp. Penélope Cruz on jälleen pienehkössä sivuroolissa Jungin vaimona. 


Huumeleffat ja elämäkerrat ovat aina kiinnostanut itseäni erityisen paljon. Vielä kun pääroolissa on erittäin taitava näyttelijä, Johnny Depp, on kasassa aika hyvät lähtökohdat. Blow löytyi hyllystäni ainoastaan vhs-kasettina, joten tämä piti katsella vähän huonommalla kuvanlaadulla (eikä viimeiset 15 minuuttia ei toiminut ollenkaan), mutta tästä huolimatta leffakokemus oli hieno. Blow:n olen nähnyt viimeksi vuosia sitten, enkä muistanutkaan miten hyvä se on. Tarina on kiinnostava ja Johnny Depp tekee yhden parhaimmista roolisuorituksistaan saaden Jungista erittäin sympaattisen hahmon, vaikka tämän bisnekset on mitä on. Mielekkään leffasta tekee myös se, että tarina on todella lähtöisin itse Jungin suusta ja Depp on myös tavannut miehen valmistautuessaan roolia varten. Tämän takia Blow:ssa ei näy ainoastaan huumebisnes ja rikokset, vaan siihen on myös saatu toista puolta Jungin elämästä ja ihmissuhteista, mikä tekee tarinasta aidon tuntuisen. Toki voidaan vain arvailla, että miten paljon jätettiin kertomatta ja mitä kaunisteltiin - kyseessä on kuitenkin vain yhden miehen näkökulma. Joka tapauksessa Blow on hieno elokuva.Kuva: newline.com

3 comments:

 1. Pitäisi tääkin kyllä katsoa uudestaan, edellisestä (ja ainoasta) katselukerrasta on vuosia. Muistan kyllä pitäneeni leffasta, muhun tehoaa myös tämmöiset tositapahtumiin perustuvat ja/tai huumeleffat.

  ReplyDelete
 2. Aivan loistava, ala-arvostettu elokuva, kestää kyllä kattomista. Myös ihan suosikki deppileffoja.

  "maybe it was the Colombian guestlist... or the cocaine buffet"

  ReplyDelete
 3. Kyllä tämä katselukerta vahvisti aikeeni hankkia leffa myös dvd:nä hyllyyn :)

  Oli muuten vaikeuksia valita otsikkoon lainausta, leffasta löytyy niin monta mainiota heittoa!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...