Apr 17, 2011

One generation's tragedy is the next one's joke.

Pakkohan se Scream 4 (2011) oli käydä katsomassa. Sidney Prescott on jälleen palannut vanhoihin maisemiin, joissa hän vuosia sitten onnistui pelastumaan lukuisia ruumiita aikaansaaneiden tappajien kynsistä. Sidneyn palattua kaupunkiin tuntuu kuitenkin palanneen myös toinen vanha tuttu: Ghostface-asun taakse piiloutuva tappaja, joka surutta surmaa nuoria yksi toisensa jälkeen. Kuka tällä kertaa mahtaa olla naamion takana ja kuka selviää hengissä?


Todellisuudessahan Scream 4 tehtiin jo vuonna 2001, mutta sitä esitettiin vain yläasteemme teatterilavalla. Ja sain kunnian olla itse Sidney Prescott. Oltiin kavereiden kanssa melkoisia Scream-faneja ja saatiin jotenkin ylipuhuttua koko näytelmäkerholle ja sen ohjaajalle meidän mainio (köh) käsikirjoitus. En valitettavasti muista enää tarkemmin mitä siinä tapahtui, mutta laatua se varmasti oli. Ainakin näytelmässä oli pari blondia tyttöstä, jotka kuolivat heti alussa! Ja minä vastailin ahkerasti kännykkääni tuleviin puheluihin ja joku heilui Ghosface-naamarin kanssa puukottamassa. Näytelmä oli tosiaan nimeltään ihan Scream 4.


Takaisin elokuvaversioihin; ensimmäinen Scream on toki paras ja kekseliäin, mutta myös toinen toimii erittäin hyvin kaikkine jatko-osa-viittauksineen. Niitä tulikin katseltua ilmestyessä hyvin ahkeraan. Screamit onnistuivat erinomaisesti parodioimaan kauhua sen olematta liian itsestäänselvää huumoria. Kolmannesta leffasta en koskaan välittänyt niin paljon, mutta senkin voisi pitkästä aikaa taas katsoa. Tämä neljäs oli mielestäni parannusta edelliseen. Siihen oli jälleen saatu kekseliäitä leffaviittauksia, yllättävyyttä ja nykyajan tekniikalla mahdollistettu uusia juttuja. Näyttelijätkin oli päteviä, oli kiva nähdä vanhoja tuttuja naamoja ja tuoreempia kykyjä. Huonoksi puoleksi voisin mainita sen, että tämä oli mielestäni turhan selvä komedia. Aiemmissa huumoripuolta on mielestäni paremmin verhottu sen kauhun ja revittelyn taakse, kun tässä taas tuotiin vähän liian tarjottimella vitsejä. Mutta on Scream 4 erittäin toimiva jatko entiselle trilogialle, viihdyttävä leffa ja varmasti tulee hankittua omaksi.


Miksei hyllyni päällä muuten ole Scream vhs-boksiani (leffat 1 & 2 + t-paita) tai Scream dvd-boksia (leffat 1-3 + naamari). Täytyy kaivaa jostakin esille!

Kuvat: usernetsite.com

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...