Sep 5, 2013

TV Thursday #1 - Tämän hetken top 5

Harmikseni haasteblogi Movie Monday lopetti toimintansa, mutta onneksi korvikkeeksi tuli tv-ohjelmia käsittelevä TV Thursday. Katselen kyllä hyvin vähän tv-ohjelmia, joten en varmaankaan moneen haasteeseen pysty osallistumaan, mutta kokeillaan. TV Thursdayn ensimmäinen haaste esitettiinkin tänään: mitkä ovat sinun suosikkisarjasi tällä hetkellä? Tee top 5-listaus lemppareistasi ja perustele toki ihmeessä miksi juuri nämä. Tässä ei ainakaan minun nähdäkseni rajoitettu sitä, että sarjojen pitäisi olla tällä hetkellä televisiossa pyöriviä sarjoja, joten pääsen vastaamaan ainakin tähän haasteeseen! En nimittäin seuraa mitään sarjoja suoraan televisiosta työaikojeni vuoksi, enkä ole aikoihin enää jaksanut edes tallentaa oikein mitään boksille talteen. Katselen siis lähinnä vain samoja vanhoja sarjoja vuosikymmenistä toiseen ja niistä tämä top vitonen saakin koostua:

My So-Called Life (1994-1995)
Buffy the Vampire Slayer (1997-2003)
The Simpsons (1989-)
Freaks and Geeks (1999-2000)
Twin Peaks (1990-1991)

Eikä ole muuten ihan sattumaa, että suurimmasta osasta on ilmestynyt 1-2 kautta. Useat hyvät sarjat kun on pilattu myöhemmillä kausilla, pitäisi osata lopettaa ajoissa jos idea ei kanna tarpeeksi pitkälle. Toisaalta taas Simpsoneihin on tehty vaatimattomasti yli 20 kautta ja taso on pysynyt koko ajan suhteellisen korkeana.


My So-Called Lifea olen hehkuttanut aiemmin täällä (yritetään noin muuten unohtaa nuo lupailuni kirjoitella enemmänkin tv-sarjoista, korvatkoon vaikka nämä haasteet ne aikeet). Sarjaa tosiaan tehtiin vain yksi kausi ja se jäikin tavallaan kesken. Nyt olisi ihan outoa ajatella sarjalle jatkoa, se on juuri hyvä tällaisenaan. Ihanan aito ja ihanan ysäri sarja, joka alkoi pyöriä Suomessa juuri sopivaan aikaan ikääni nähden.


Buffy the Vampire Slayer olikin sitten vähän pitkäikäisempi sarja ja sitä tehtiin yhteensä seitsemän kautta. Muistan myöskin hyvin kun Buffy alkoi pyöriä televisiossa ja ihastuin sarjaan heti: high school elämää yhdistettynä vampyyreihin ja muihin yliluonnollisiin juttuihin! Lopetin katselun tosin noin neljännen kauden kohdilla, sillä pidin koko Riley-kuviota äärimmäisen tylsänä. Katselin kaudet 4-7 vasta muutamia vuosia sitten hankittuani dvd-boksin omakseni (ja pidän yhä Riley-kuviota aika tylsänä). Erinomainen sarja, jossa jokaiseen jaksoon on saatu mielenkiintoinen oma tarinansa ja jokainen jakso on myös laadukkaasti tehty.


Simpsonit sitten taas, listani ainoa sarja, johon yhä tulee uusia jaksoja. Kausi 25 on nyt tekeillä ja tässä kuussa pitäisi pyörähtää kauden ensimmäiset jaksot käyntiin. Simpsoneja aloin tuijottaa joskus lapsena ensimmäisten jaksojen aikaan, vaikka en tätä tarkkaan muistakaan. Simpsonit oli kova juttu 90-luvulla ja tuolloin tulikin kerättyä ties mitä kortteja, tarroja ja minifiguureja. Vhs-kaseteilta katseltiin aina vaan uudestaan samoja nauhoitettuja jaksoja. Simpsonit on toki kova juttu nykyäänkin, vaikka en ole edes nähnyt viimeisimpiä kausia. Lempikauteni taitavat olla 3-8, mutta hyviä ja erinomaisiakin jaksoja löytyy ihan joka kaudelta. Äärimmäisen hauska ja kaikin puolin nerokas sarja, jonka vanhatkaan jaksot ei vanhene, vaikka sarja onkin aina ollut hyvin ajan tasalla vitseineen.


Freaks and Geeks oli myöskin hyvin lyhytikäinen sarja ja se loppui ensimmäisen kauden jälkeen. Suomen televisiossa tämä sarja pyöri joskus 2000-luvun alussa ja ihastuin tähänkin välittömästi, siinä oli jotain samankaltaista tunnelmaa kuin MSCL:ssa. Ainakin tämä on myöskin aidon tuntuinen (vaikkakin enemmän koominen) ja 80-luku näkyy hyvin. Sarjan parhaita puolia hyvän käsikirjoituksen lisäksi on erinomaiset näyttelijät, joista osa onkin tuon jälkeen luonut ihan hyvää uraa, James Francon nyt näin vaikka alkuun mainitakseni. Huippu sarja, joka jaksojen vähyydestä huolimatta myöskin kestää lukuisia uudelleenkatseluja.


Twin Peaksista ensimmäiset muistikuvani johtavat lapsuuden leikkeihin, joissa vanhempi kaverini tahtoi olla aina agentti Cooper, joka veti kahvia ja piirakkaa ja höpisi Laura Palmerista. Tiesin sarjasta, mutta en katsellut sitä. Näin itseasiassa koko sarjan ensimmäistä kertaa aika monta vuotta myöhemmin, kun se tuli uusintakierroksella televisiosta. Kun sarjaa alkoi katsella, ei se enää päästänyt otteestaan. Kiehtovan nerokas, melkoisen jännittävä, erittäin hauska ja aivan täysin omanlaisensa sarja. Brilliant! I have absolutely no idea what's going on.

4 comments:

 1. Osasin Buffya lukuunottamatta päätellä listasi sisällön. Sen verran intohimoisesti ovat ainakin muista kirjoittanut. Ehkä Buffystakin, mutta sitä en tietäisi koska siihen liittyvät jutut ohitan yleensä olankohautuksella.

  Minä pohdin kanssa, että tuleekohan kovinkaan moneen TV Thursdayn haasteeseen vastattua oman nykyisen tv-katselutottumukseni vuoksi, mutta se selvinnee vasta tulevien haasteiden myötä. Tulipa silloin Movie mondaynkin kohdalla vastattua usein asian vierestä ja vanhempia leffoja käyttäen, että ehkä se ei haittaa vaikk'ei nykyään juuri televisiotarjontaa seuraakaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä oli joo aika yllätyksettömät. Naureskelinkin tätä kirjoittaessani, että kuinkahan moneen haasteeseen onnistun vastaamaan aina vaan jotain näistä samoista sarjoista, vaikka se menisikin ihan aiheen vierestä.

   Delete
 2. Olin Movie Mondayn vetäjistä ainoana mukana alusta loppuun saakka, joten siinä ominaisuudessa rohkenen sanoa tämän:

  Jos joku muu bloggari (tai jotkut muut bloggarit) haluaa jatkaa Movie Mondayta ja herättää sen kuolleista, niin siitä vaan! Jos on kiinnostusta niin laittakaa vaikka kommenttia Movie Mondayhin tai suoraan mulle Crazy Colourzin puolelle. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivoisin kovin, että joku tarttuisi tähän! :) En itse koe olevani tarpeeksi kekseliäs ideoimaan haasteita joka viikko.

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...