Sep 4, 2013

Pahaa mieltä ei voi enää välttää.

Tiedätte varmaan näitä keräilykampanjoita, joissa tuotteista koodeja keräämällä saa jonkin palkkion. Keräsin viime vuonna ruisleipäpaketeista koodeja saadakseni ilmaisen elokuvan, vaikka yleensä en jaksa vaivautua. Kokeilin tätä nyt toistamiseen broileripakkauksista kerättävillä koodeilla, tästäkin kampanjasta luvattiin dvd-elokuva palkinnoksi. Vaihtoehdot näyttivät tältä: 


Sainkin kasaan oikean määrän koodeja ja naputtelin niistä pitkiä numerosarjoja lomakkeeseen. Ei mennyt kauaakaan kun sitten sainkin postitse valitsemani elokuvan. Tavallaan. Itse elokuva oli kyllä oikea, mutta sainkin ainoastaan levyn ilman kunnollista koteloa! Toisin kuin tilauskuvassa annettiin olettaa, levy olikin vain neliön mallisessa pahvikuoressa varsinaisen kotelon sijaan. Juuri sellaisessa missä jaetaan ilmaiseksi vaikka joululevyjä Kampissa. Mitä minä tuollaisella teen, sama olisi katsella kyseinen elokuva vaikka jonkin verkkopalvelun kautta. Olisi aivan täysin eri asia, jos leffa olisi tullut vaikka ostoksen kylkiäisenä suoraan kassalta tai jos se olisi jaettu ilmaiseksi siellä torilla. Mutta jos pitää oikeasti nähdä vaivaa keräämällä pitkään koodeja talteen ja naputella niitä yksitellen lomakkeelle, niin kyllä sitten olettaisin saavani ihan kunnon tuotteen. Tai jos en saa, niin sitten tilauskuvatkin pitäisi olla sen mukaiset, jolloin voisin rauhassa jättää koodit keräämättä roskistani. Ärsyttää!


4 comments:

 1. Et ole ainoa, joka vihaa noita hemmetin pahvikansia. Ensinnäkään niistä ei väliin meinaa saada levyä kunnolla ulos, ja hyllyynkään niitä ei voi oikein laittaa, kun tuppaavat katoamaan muiden kotelojen sijaan. Ärsyttäviä ovatten siis, ja olen kanssasi samaa mieltä siitä, että kunnon kansilla varustetun leffan olisi sinun pitämäsi saama...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eipä tuollainen kotelo tosiaan erottuisi muiden koteloiden välistä millään. Itseasiassa muistin juuri, että olen saanut joskus lehden välissä ilmaiseksi jonkin leffan tuollaisessa kotelossa (mikä taas on ihan ok), mut ei aavistustakaan missä välissä se voisi olla! Tässä keräilytapauksessa tosiaan eniten ärsytti tuo kuvilla harhaanjohtaminen.

   Delete
 2. Minä myös inhoan noita pahviläpysköjä ja muutoin kun aina olen sitä mieltä, että haluan elokuvan kansineen, enkä esimerkiksi sähköisenä nettilatauksena, niin jos ainoa vaihtoehto on tälläinen pahvilärpäke, olen mielummin ilman kansia kuin sellaisen kanssa.

  Ärsyttävää on etenkinse, että missä niitä sitten säilyttää. Normaalien koteloiden välissä ne katoavat kuin Bermudan kolmioon ja cd-hyllyihinkään ne eivät istu mukavasti. Siispä itse säilytän niitä muiden normaalien leffojen koteloissa, sen varsinaisen kotelon omistavan elokuvan seurana. Eli siinä missä pitäisi olla, mutta eipä juuri koskaan ole jokin sisällysluettelo, tms. (miksei muuten nykyään leffoissa ole mukana edes sitä paperia jossa on kappaleluettelo?). Lisäksi olen koettanut noudattaa niissä jonkinlaista logiikkaa siten, että se pahviläpyskäleffa on laitettu sellaisen elokuvan seuraksi joka sopii yhteen. Siisp Amerikan Psyko 2 on laitettu ykkösen koteloon ja joku mikä lie Dolph Lundgrenin leffa on toisen Lundgrenin seurana. Siten minä ainakin jotenkuten muistan missä mikäkin on.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itsehän olen mielummin ilman koko leffaa kuin pahvikuorilla. :D Jos ja kun hankin elokuvia omakseni, haluan niiden myös istuvan hyllyyni.

   Aika fiksu systeemi tuo käyttämäsi säilytystapa. Tästä yksilöstä taidan tosin vain hankkiutua eroon, ehkä katselen kerran ja sitten sen voisi laittaa samaan osoitteeseen kuin ne tyhjät broileripakkaukset, roskiin.

   Olen muuten myöskin kaipaillut niitä kappaleluetteloita koteloiden sisälle! Sisäpahviin printatut luettelot olikin niiden ärsyttävien (ja vaikeakäyttöisten...) snapper-koteloiden hyvä puoli.

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...