Sep 13, 2012

You just steal all the bullshit lines you hear on TV and the movies that you like.

Cop Out (2010) on Kevin Smithin toiseksi viimeisin elokuvaohjaus. Jimmy (Bruce Willis) ja Paul (Tracy Morgan) ovat NYPD:n poliisikaksikko, jotka joutuvat nyt tumpelointinsa vuoksi hyllytetyiksi tehtävistään. Jimmyn tytär on menossa naimisiin ja tyttö myös tahtoo suuret häät, joten miehen on nyt keksittävä jotakin muuta saadakseen isot rahat kasaan. Tämä päättää myydä arvokkaan keräilykorttinsa, mutta juuri ennen kauppojen tekoa se varastetaan. Jimmy ja Paul ottavat tehtäväkseen saada kortin takaisin ja ajautuvatkin tekemisiin aiemmin tupeksimansa jutun rikollisten kanssa.


Josko jo vihdoin edettäisiin näihin viimeisiin Kevin Smith -leffoihin. Cop Out on se toinen miehen ohjaama leffa (Zack & Mirin lisäksi), jota en ollut nähnyt aiemmin. En ole ehtinyt lähiaikoina juurikaan muutenkaan katsella leffoja, mutta pakko myös myöntää, etten ole erityisemmin odottanut Cop Outin näkemistä. Kaikkia muita Kevin Smith -leffoja olen alkanut katselemaan innolla heti kun se on ollut mahdollista, mutta tämän kohdalla olen mielummin laittanut pyörimään jotakin muuta. Syynä oikeastaan ihan se, etten ole varsinaisesti mikään (uusien) kyttäkomedioiden suurin ystävä, enkä edes ollut kuullut tästä leffasta oikeastaan mitään positiivista etukäteen. Cop Out muuten eroaa ainakin sillä tapaa edellisistä leffoista, että tämä on ensimmäinen Smithin ohjaama elokuva, jota hän ei kuitenkaan ole kirjoittanut itse. Smith onkin sanonut, että tämä ei ole hänen elokuvansa, hän on vain ohjannut sen. (Ilmeisesti kuitenkin jo ennen kun leffa julkaistiin ja saatiin nähdä kuinka negatiivinen vastaanotto sillä oli...) Miehen vakinaamojakin on aika paljon vähemmän käytössä, mitä nyt Jason Lee nopeasti vierailee kuvassa.


Tänään sitten sain kuitenkin viimein katseltua leffan ja kyllä se loppujen lopuksi meni aika kivuttomasti. Ei täysin, sillä pidin toista pääosassa heilunutta, Tracy Morgania, hyvinhyvin ärsyttävänä katseltavana. Tämä oli vähän kuin huono versio Martin Lawrencen hahmosta Bad Boysissa (joka on aika loistava kyttäkomedia), mutta sen ärsytys kertaa miljoona. Toinen pääosa, Bruce Willis, ei nyt varsinaisesti ärsyttänyt, mutta kyllä tämän roolisuoritus jäi aika laimeaksi. Pienemmässä roolissa ollut Seann William Scott sen sijaan oli mielestäni ihan hauska ja sai jopa nauramaan pari kertaa. En nyt oikein osaa tiedä mitä kirjoittaisin Cop Outista, en haluaisi sanoa sen olevan ihan surkea, mutta en myöskään keksi siitä juuri mitään positiivista sanottavaa. Juonellisesti se ei ole kovin kiinnostava, näyttelijäsuorituksissa ei ole hurrattavaa ja vitsit ovat suurimmaksi osaksi huonoja. Muista leffoista otetut lainit, joita Morganin hahmo laukoi, oli välillä ihan hauskoja, mutta valitettavasti ne tosiaan laukoi se ärsyttävä Morganin hahmo. Mutta kyllä tämän leffan tosiaan kuitenkin pystyi katsomaan loppuun asti ainakin kerran, se ei ollut tylsä.


Ensimmäistä kertaa Smith-leffan kohdalla en ole ihan varma, että suosittelisinko tätä ja jos niin tekisin, niin kenelle ne suosittelut voisi osoittaa. Smith-faneille tämä on lähinnä pettymys, sillä kyseessä ei ole millään tapaa Smithiä parhaimmillaan. Kyttäkomedioiden tai toimintaleffojen ystävät tuskin pitävät tätä kovin kummoisena ja Bruce Willis ei loista millään tapaa. Mutta eihän tämä mikään huonoin leffa ikinä kuitenkaan ollut, katsokaa jos kiinnostaa. Kuitenkin ainakin oma toiveeni on, että Kevin Smith  jatkossa pysyy erossa Cop Outin kaltaisista jutuista.Kuvat: listal.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...