Sep 18, 2012

Kevin Smith Movies

Nyt voisi olla aika jonkinlaiselle loppukommentoinnille tuosta Kevin Smith -leffailusta. Katseltua tuli siis kaikki tämän ohjaamat elokuvat ilmestymisjärjestyksessään. Lupailin myös laittaa kaikki nämä leffat paremmuusjärjestykseen ja tässäpä se lyhyine perusteluineen. Leffan nimestä pääsee lukemaan ne varsinaiset arvosteluni.


Miehen ensimmäinen ja paras elokuva. Luultavasti tulee myös aina olemaan tämän paras leffa, ei voi mitään.

Olisin halunnut laittaa tämän ja alla olevan jaetulle kakkossijalle. Tämä on kerrassaan mainio jatko-osa loistavalle leffalle ja Randal vaan on (Jayn lisäksi) parhaita Kevin Smith -leffojen hahmoja.

Oikeastaan ainoa syy miksi tämä jäi kolmoseksi on Jeremy Londonin väsynyt suoritus. Muutoin aika huippu.

4. Dogma
Erittäin kekseliäs ja hauska leffa. En oikein osaa perustella tämän sijantia listalla, se kyllä on yksi Smithin parhaita, mutta en kuitenkaan pidä henkilökohtaisesti ihan niin paljon kuin edellisistä. Paljon silti.

5. Red State
Tämän leffan paikan kanssa arvoin kaikista pisimpään. Tykkään Red Statesta paljon, mutta on lähes mahdotonta vertailla sitä esim. jonkun Mallratsin kanssa. (Tämän kohdalla muistin taas miksi vihaan pistää leffoja paremmuusjärjestykseen.)

Hauska pätkä, jossa käytetään kivasti hyödyksi aiempia hahmoja ja viittauksia. Leffan alkukohtaus on ihan mahtava. Paikoitellen huumori on vähän liian tyhmää, josta tämä hieman alhaisempi sijoitus. Loistava leffa silti ja ylittihän tämä listalla kuitenkin alla olevankin.

Tiedän, että noin kaikkien mielestä tämän pitäisi ehdottomasti olla korkeammalla sijalla - ja niin sen varmaan pitäisikin. Lista kuitenkin perustuu ihan vaan omaan makuuni ja Chasing Amy ei ole henkilökohtaisia suosikkejani, vaikka toki pidän tästäkin.

8. Zack and Miri Make a Porno
Vaikka tämä olikin ihan hyvä leffa, on ihan selvää, ettei tämä yllä muiden Kevin Smith -komedioiden tasolle millään osa-alueellaan. Ei tällä listalla kahdeksaskaan sija ole huono.

9. Jersey Girl
Pysyn yhä kannassani, että tämä ei ole ollenkaan niin huono leffa, kun sen sanotaan olevan. Romanttiseksi komediaksi ihan hyvä, mutta sijoitus listalla näin alhaalla siksi, että en vaan itse erityisemmin välitä kyseisen genren leffoista.

10. Cop Out
Tällä listalla viimeisellä sijalla oleminen ei välttämättä tarkoita sitä, että kyseessä olisi huono elokuva. Mutta ei tämä kyllä hyväkään ollut.


Oli hauskaa katsella nämä kaikki peräkkäin, erityisesti nuo View Askewniverse -leffat, joissa on jonkinlaista jatkomoa ja toisiinsa yhdistyviä henkilöitä. Niin kivaa kun olikin, nyt kun nämä kaikki on painittu läpi, kieltämättä kiinnostaa katsella vaihteeksi jotakin aivan muuta. Näiden kaikkien elokuvien jälkeen minulla on Kevin Smithiä kohtaan on aika ristiriitaisia tunnelmia, mies osaa nimittäin olla aika ärsyttävä tapaus! Tässä rinnalla kun tuli katseltua, lueskeltua ja kuunneltua tavallista enemmän juttuja tästä ja olinkin jo jossain vaiheessa vakaasti sitä mieltä, etten pidä koko tyypistä yhtään. No oli miten oli, ainakin mies osaa tehdä erittäin viihdyttäviä leffoja! Miehellä on ilmeisesti tällä hetkellä tekeillä Hit Somebody -elokuva (jonka tilanteesta en tosin löydä oikein minkäänlaista tietoa), minkä jälkeen Smith onkin sanonut jäävänsä eläkkeelle elokuvien ohjaamisesta. Saa nähdä.

Nyt olisi muuten kiinnostavaa kuulla teiltä muiltakin jonkinlaista paremmuusjärjestystä, tai ihan muuten vaan mielipiteitä, Kevin Smith -leffoista!

2 comments:

  1. Mä tässä mietin, että en oo vissiin nähny noista leffoista yhtäkään :D Mutta arvosteluitasi lukiessa tuli kyllä sellainen, että ehkä pitäisi :)

    ReplyDelete
  2. No ehdottomasti, tiedät mistä saat lainattua ;) Olin kyllä ihan varma, että sä olet nähnyt Dogman!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...