Sep 28, 2012

I know you did send me back to the future. But I'm back! I'm back from the future.

Viime viikonloppuna tuli jälleen järjestettyä ystävän kanssa päivän kestävä leffaputki ja tällä kertaa katseluun valikoituikin kerrassaan mainio Paluu tulevaisuuteen -trilogia. Juuri tämä putki on ollut jo vuosia suunnitteilla ja odotimmekin sitä nyt aika innolla, nämä Robert Zemeckisin ohjaamat leffat kun ovat kuuluneet molempien suosikkeihin lapsuudesta lähtien.


Vaikka tämä onkin kaikille tuttua, niin lyhyesti juonesta: Ensimmäisessä osassa tiedemies Emmett "Doc" Brown (Christopher Lloyd) on kehittänyt DeLorean-autosta aikakoneen, jolla pystyy matkustamaan ajassa niin menneeseen kuin tulevaisuuteenkin. Docin ystävä Marty McFly (Michael J. Fox) päätyykin tuolla koneella vuoteen 1955. Marty törmää menneisyydessä vanhempiinsa ja onnistuu sotkeutumaan heidän rakkaustarinaansa, jolloin koko McFlyn perheen tulevaisuus on uhattuna. Toisessa osassa Marty matkustaa tulevaisuuteen, vuoteen 2015, pelastamaan oman poikansa kohtaloa. Palatessaan takaisin vuoteen 1985 onkin muodostunut vääristynyt rinnakkaistodellisuus, jota lähdetään korjailemaan jälleen vuoteen 1955. Kolmannessa osassa Marty saa kuulla, että Doc on matkannut vuoteen 1885, mutta on nyt vaarassa. Marty matkustaa perässä villiin länteen ja heidän pitää sen ajan välineillä tehdä paluu tulevaisuuteen. 


En oikein osaa sanoa näistä leffoista yhtään mitään järkevää tai kriittistä, koska ne tosiaan ovat olleet jo pari vuosikymmentä lempileffojeni joukossa. Trilogia pitää sisällään mahtavat seikkailuelokuvat, jotka on pullollaan kerrassaan nerokkaita ideoita ja loistavia hahmoja. Lapsena Marty oli suosikkihahmoni, mutta nykyään tykkään yhä enemmän niistä koomisemmista sivuhenkilöistä, kuten Martyn isä Georgesta (Crispin Glover) ja kiusantekijä Biffistä (Thomas F. Wilson), puhumattakaan Docista! Lapsuudessa mielestäni trilogian paras osa oli kakkonen, ihan vaan sen vuoden 2015 osuuden vuoksi. Siistiä päästä sitten joskus isona itsekin elämään tuota aikaa! Kirjoitinkin joskus 90-luvun alussa ala-asteella kouluun tulevaisuusaiheisen kirjoitelman oikeastaan kokonaan tähän leffaan perustuen. Ykkönen oli tietysti mielestäni myös erinomainen elokuva, mutta kolmosta pidin tuolloin itseasiassa vähän tylsänä. Nykyään paremmuusjärjestys taitaa mennä ihan leffanumeroinnin mukaisesti, mutta pidän kyllä kaikkia osia kerrassaan loistavina ja koko trilogiaa erinomaisena kokonaisuutena. Yksi hienoimpia leffakokemuksia ikinä oli päästä pari vuotta sitten katsomaan Paluu tulevaisuuteen ihan elokuvateatterissa muiden intoilijoiden seurassa.


Toisin kuin edellisen leffaputkipäivän elokuvia, tätä Paluu tulevaisuuteen -trilogiaa voin suositella erittäin lämpimästi katseltavaksi yhteen soittoon! Tuntimääräkin on hyvin inhimillinen (me katselimmekin näiden jälkeen vielä kolme elokuvaa lisää, heh) ja kyseessähän on elokuvaviihdettä parhaimmillaan.Kuvat: listal.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...