Apr 6, 2012

I can say I definitely didn't do it because I know what I did or didn't do. But I cannot definitely say that about anybody else, 'cause I don't definitely know.

Pääsiäisen leffaputken sai aloittaa Quentin Tarantinon Reservoir Dogs (1992). Kuuden miehen porukka on tekemässä ryöstökeikkaa, joka meneekin täysin pieleen, sillä poliisit ovat päässeet heidän jäljille. Keikasta selvinneet miehet ovat kokoontuneet vanhalle varastolle selvittämään kuka porukasta oikein on vasikka.


Pääsiäisen teema taitaa olla jo varsin ilmeinen ja taisinkin melkein jo tehdä valintani heti, kun tämä idea tupsahti mieleeni. Tarantino kun on yksi suosikkiohjaajistani ja pidän kaikista tämän ohjaamista leffoista, mutta siitä huolimatta olen viimeksi katsellut näitä vanhoja lemppareitani monta vuotta sitten! Nyt kun tuli hyvä sauma näille, niin en vaan voinut vastustaa kiusausta. Varoituksen sananen näin alkuun, näistä kaikista tulevista arvosteluista taitaa tulla vain samoja asioita toistavia hehkutuksia, pahoitteluni etukäteen. Lasketaanko kaikki yhdessä kuinka monta kertaa tulen esimerkiksi käyttämään näissä ilmaisuja kuten "erittäin tarantinomainen" tai "perinteikästä Tarantinoa". Kaikki nämä katseltavat elokuvat ovat siis The Quentin Tarantino Collection -boksista ja hei, onhan tämä boksi sentään aika pääsiäisenkeltainen!


Reservoir Dogsin olen nähnyt viimeksi, mikäli katseltujen leffojen listaani on luottaminen (ei muuten aina ole, voi kun muistaisinkin aina merkitä kaikki sinne), ennen vuotta 2005! Olikin tosiaan korkea aika katsoa pitkästä aikaa katsella tämä mainio leffa. Tämähän on ensimmäinen Tarantinon ohjaama kokopitkä elokuva ja siinä jo näkyy hyvin selvästi Tarantinon jälki. Ei sillä että yhtäkään tämän leffaa voisi katsoa montaa minuuttia tunnistamatta kuka sen on ohjannut! Reservoir Dogsissa on myös melkoinen määrä taitavia ja ainakin nykyään myös tunnettuja näyttelijöitä, jotka pyörittääkin tätä leffaa hienon (no juuri sen erittäin tarantinomaisen) dialogin avulla. Tykkään paljon Steve Buscemista ja vähän harmittaakin, kun tälle ei ole oikein osunut missään vaiheessa mitään kovin isoa leffaroolia, vaikka mies aina loistaa mainiolla "outoudellaan" kaikissa rooleissaan. Digiboksillani tosin odottaa miehen tähdittämän Boardwalk Empire -sarjan Suomessa näytetyt jaksot, jotka haluan ehdottomasti ehtiessäni katsoa! Buscemin Mr. Pink onkin mielestäni parhaita hahmoja Reservoir Dogsissa, vaikka tosiaan kenenkään muun suorituksessa ei ole mitään valittamista. Myös leffan musiikit on mainitsemisen arvoisia ja niissä Tarantino ei tunnu koskaan menevänkään vikaan, tämän erikoisetkin musiikkivalinnat aina vaan osuvat juuri kohdilleen. Reservoir Dogs tehtiin hyvin pienellä budjetilla, mutta tähän tuskin kiinnittää edes huomiota, kun jaksaa vaan ihastella sitä äärimmäisen toimivaa ja hauskaa keskustelua! Eikä tämä leffa kuitenkaan ole mitään pelkkää lätinää, saadaan nähdä myös veriroisketta ja räiskintääkin ihan kiitettävä määrä. Tuskin tätä leffaa tarvitsee edes suositella, mutta suosittelen kuitenkin!Kuva: listal.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...