Jan 5, 2017

Leffatilastoa 2016

Palataan vielä hetkeksi viime vuoteen ja omiin leffatilastoihini! Alla tuttu taulukko, jossa näkyy viimeisessä pystysarakkeessa tämän vuoden tulokset. Tiedän, ettei tämä oikein ketään muuta kiinnosta, mutta itse aina palan halusta nähdä miltä mennyt leffavuoteni näyttää. 


Vuonna 2016 katsottujen leffojen määrä oli pienempi kuin koskaan aiemmin, jonka osasin itsekin aavistaa. Kiirettä piti varsinkin alkusyksystä: syyskuussa katselin vain seitsemän elokuvaa ja elokuussa  lukema oli säälittävät viisi! Joulukuussa tulikin otettua vähän loppukiriä ja silloin tuijotin läpi 27 leffaa. Elokuvateattereissa taas tuli näemmä istuttua täsmälleen saman verran kuin edellisenä vuotena.

Hyllyyn hankittuja leffoja oli lopulta aika hillitysti - ottaen huomioon, että tämä lukema pitää tällä kertaa sisällään kahden ihmisen hankinnat. Olin ihan varma, että satanen ylittyisi, mutta hyvä näin. Hämmentävää ja vähän harmittavaakin on sitten taas se, etten esitellyt kertaakaan vuoden 2016 aikana tekemiäni leffahankintoja! Josta saadaankin taas hyvä aasinsilta blogikirjoituksiini. Kirjoitusten määrä se vasta laskikin vuonna 2016, sillä raapustin tasan 28 tekstiä tänne! Vuonna 2012 tekstejä ilmestyi vielä 138 kappaletta vuodessa ja siitä se onkin lähtenyt jyrkkään laskuun vuosi toisensa jälkeen. 

Laskua oli vuonna 2016 siis vähän joka saralla elokuvien suhteen, joten suuntahan tästä voi olla vain ylöspäin! Toivottavasti, oma toiveeni nimittäin vuodelle 2017 olisi juuri se, että ehtisin katsella paljon elokuvia ja myös kirjoittaa niistä tänne sopivaan tahtiin pitkin vuotta. Katsotaan tilannetta jälleen vuoden kuluttua! Lopuksi vielä toivotan kaikille

ERINOMAISTA (ELOKUVA)VUOTTA 2017!

8 comments:

 1. Olisipa itelläkin tallessa jotain tilastoja useammalta vuodelta. Harmittaa hirveästi kun en ole aiemmin merkannut mitään ylös, ja nyt on tosi vaikea jälkikäteen koittaa muistaa mitä sitä on oikeen katsonut.

  Mutta mahtava määrä katsottuja leffoja! Mulla on itselläni ollut nyt parina vuonna tavoitteena 100 leffaa per vuosi, aina meinaa jäädä paria vaille kunnes joulukuussa kirin raivolla tavoitteen kiinni. :D Kaikki aika menee tv-sarjoihin, pitäisi petrata leffojen suhteen.

  Ai niin, onko sulla esim. julkista IMDb tiliä tai muuta vastaavaa? Kiinnostelisi löytää sieltä uusia seurattavia. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aika mahdotonta se kyllä näitä olisi yrittää muistella jälkikäteen. Itsekin olen aloittanut nämä kaikki kirjaukset oikeastaan käytännön syistä, kun olen vaikka halunnut tarkistaa, että milloin olen nähnyt jonkun tietyn leffan. Puhumattakaan uusien hankintojen tekemisestä, jolloin on nykyään jo pakko tarkistaa, että eihän sitä jo löydy omasta hyllystä. :D

   Itselläni taas tahtoo vähän mennä niin päin, etten malta katsella tv-sarjoja. Leffa tuntuu aina helpommalta katsottavalta kun se on ohi parissa tunnissa ja sarjoihin pitää käyttää niin paljon aikaa. Mutta olisi niiiin paljon kaikkia kivoja sarjojakin katsottavaksi...

   Mitään muita julkisia kanavia leffajutuille minulla ei ole tämän blogin lisäksi. Kiva kun kysyit kuitenkin ja kiitti kommentista! :)

   Delete
 2. Toinen tilastohullu täällä hei! : D minusta nää on just mielenkiintoisia lukea, varsinkin kun on nyt tuossakin tulosten analysointia. Sen huomaa kyllä heti blogistakin, jos on kiirettä pitänyt muualla.

  25 käyntiä elokuvissa on edelleen hieno tulos sekin ja paljon yli suomalaisten käyntien keskiarvon (1,3)

  Erinoimaista elokuvavuotta sullekin ! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Just katsoinkin sun blogista tuota ja iloitsin, että joku muukin jaksaa pitää kirjaa! :D

   Delete
 3. Vaikka vilkuilenkin omia tilastojani niin en suuremmin pidä kirjaa esimerkiksi katsotuista elokuvista, mutta jos vuoden postaustahdista karsii pois kaikenlaiset kirppisostokset, kuolinilmoitukset sun muut niin kyllä se nähdyt elokuvat on suunnilleen se blogiin päässeiden elokuva-arvosteluiden määrä. Pois lukien uusintakatseluun päässeet jotka voivatkin paikata ne kirppisesittelyt, etc. ja taas päästään samaan lukumäärään. Postauksia tarkastelleen ovat elokuvakatselt olleet minulla jo muutaman vuoden laskusuunnassa, mutta mitenkään huolestuttavana ilmiönä (blogin suhteen) en sitä pidä koska se määrä on edelleen kattava ja aikaa on jo pitkään syöneet muut aktiviteetit.
  Tilastointien suhteen ongelmallista on se ettei niitä oikein halua/Voi aloittaa kesken kaiken taikka vasta täysin jälkikäteen, vaan sitä pitäisi pitää pystyssä kaiken aikaa jotta se edustaisi kunnolla kuvaamaansa asiaa. Hieman sama juttu kuin koko kokoelman kirjaaminen ylös. Jos muutaman kymmenen elokuvaa jää kirjoittamatta paperille, tms. niin putoaa jälkeen eikä se enää tunnu kannattavalta.

  Bloggerin tilastoissa olen kyllä huomannut jo noin vuoden ajan sellaisen huolestuttavan ilmiön, että blogiin päätyneet ihmiset eivät enää eksy sinne todella outojen hakutulosten perusteella vaan ihan sisältöä aidosti kuvaavien.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aika hienoa, että saat kirjoitettua suunnilleen kaikista katsomistasi leffoista blogiin (eikä ne oli mitään yhden lauseen tekstejä)!

   Tosiaan näitä täytyy kyllä ihan koko ajan pitää ajan tasalla ja pakko myöntää, että kyllä katsotuista leffoista ainakin pari vuodessa unohtuu merkata. Ja vaikka itsekin olen nyt jo yli kymmenen vuotta kirjannut ylös kaikki katsotut leffat, niin puuttuuhan siitä monen monta vuotta edestä. Olisi pitänyt alkaa pitää kirjaa jo joskus silloin 80-luvulla kun näki ekat leffat! :P

   Delete
 4. Oma lukemani viime vuodella on 532 elokuvaa ja tähän mennessä 2017 olen katsonut jo 17 leffaa. Yhteensä elämäni aikana olen nähnyt yli 1500 elokuvaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aika kovaan tahtiin on sitten vuosi lähtenyt käyntiin! :)

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...