Jan 10, 2017

DVDs

Jatketaan vielä vuoden 2016 DVD-hankinnoilla, luvassa sekalaista settiä. 


Ensimmäisen kuvan kaikki neljä hankintaa ovat erinäisten kirppis- ja divarikierrosten löytöjä. Ylärivin leffoja The Deer Hunter (1978) sekä Citizen Kane (1941) yhdisti se, etten ollut nähnyt niistä kumpaakaan, vaikka melkoisia klassikkoleffoja ovatkin. Olen nyt jo katsonut kyllä tuon erinomaisen Kauriinmetsästäjän, mutta Kansalainen Kane odottaa vielä vuoroaan. Aina välillä joku jaksaa kauhistella, kun en ole nähnyt jotain klassikkoa vaikka katselen niin paljon leffoja, mutta en jaksa välittää niistä kommenteista. Katselen mitä katselen. Alarivissä toki lisää klassikkoja: Assault on Precinct 13 (1976) sekä Lord of the Flies (1963). Hyökkäys poliisiasemalle tuli katsottua viime vuonna ja Kärpästen herran olen nähnyt joskus muinoin.


Toisessa kuvassa vähän uudempia (ja myös uutena kaupoista ostettuja) leffoja. Elokuvasta Turbo Kid (2015) kirjoitin arvostelun toissa syksynä tänne. Vieressä oleva Joyeux Noel (2005) eli Päivä ilman sotaa on vielä näkemättä ja taidankin säästää sen katselun ensi jouluksi. Elokuvasta Boyhood (2014) kirjoitin tänne ja The Wolf of Wall Street (2013) -arvostelu taas löytyy täältä.


Kolmannen kuvan kolme ensimmäistä leffaa on kirppislöytöjä. Gia (1998) on yksi Angelina Jolien parhaimmista leffoista ja tosiaan siltä ajalta, kun tämä vielä oli kiinnostava näyttelijä. Sen vieressä on The Children's Hour (1961) eli Huhu, jota en ole koskaan nähnyt. Alla The Boys Next Door (1985), jota en myöskään ole koskaan nähnyt kokonaan. Näin siitä aikoinaan pätkän tv:stä ja totesin, että tämä pitää katsella joskus kokonaan. Viimeisenä kuvassa Just One of the Guys (1985), jonka vihdoin viime kesänä tilasin omakseni. Kyseessä on siis yksi suurimmista kasariteinileffasuosikeistani, josta kirjoitinkin kesällä tänne.


Neljännen kuvan ensimmäinen leffa Fear (1996) on lapsuuden suosikkejani, jonka omistin vain tv:stä nauhoitettuna kasetilla. Katselin tämän ihan vähän aikaa sitten ja voi että, mitkä ysärinostalgiat se sai aikaan! Hauskinta oli se, että viimeksi tätä katsellessani ei sellaisia tunteita luonnollisesti tullut, sillä se oli ihan sitä sen hetkistä päivää. Kuvan kolme muuta elokuvaa ovat taas kirppislöytöjä. Merlin (1998) on itseasiassa minisarja, jota olen todennäköisesti katsellut kyllä aikoinaan, mutta en muista siitä oikein mitään. Alarivissä oleva Waiting... (2005) yllätti muutama vuosi sitten olemalla yllättävän hauska komedia, miniarvostelu siitä täällä. Viimeisenä kuvassa vielä kunnon kesäleirihulluttelu Meatballs (1979).

6 comments:

 1. Tuohon Merlinin on tehty jatkoakin, joten sen suhteen kannattaa kirppareilla kulkiessa silmät avonaisina.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En tiennytkään, pitääpä yrittää löytää.

   Delete
 2. Haaa, Merlin! Ja Gia <3 Niin tuttua tuo kommentti "Siis miten et oo voinut olla tätä nähnyt??" En oo minäkään Kanea, vielä

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suoraan sanoen aika ärsyttääväkin tuo kommentointi toisinaan. Ehkä olisi pitänyt kirjoittaa tuonne, että yritän olla välittämättä siitä. :D

   Delete
  2. Kyllä! Koska sen sanonut ei ole taatusti nähnyt yhtäkään sun viimeisimmistä, sanotaanko vaikka edes 30 katsotuista. Ja silti sieltä tulee hirveä tenttaus "entäs tää, tai tää, tää pitää ainakin olla nähnyt!" ja sitten jos erehdyt mainitsemaan jonkun tietyn genren..

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...