Jun 21, 2013

We're all gonna have so much fucking fun we're gonna need plastic surgery to remove our goddamn smiles!

Neljäs kesäinen elokuva oli National Lampoon's Vacation (1983). Griswoldin perhe lähtee automatkalle määränpäänään Kaliforniassa sijaitseva huvipuisto Walley World. Isä Clark (Chevy Chase) hankkii uuden auton alle ja kilometrit taittuvat iloisesti lauleskellen. Pysähdyspaikkana on mm. Eddie-serkun () perheen talo, jolloin viimeistään tunnelma alkaa hieman kiristyä. Matkaan mahtuu monta kommellusta, mutta Clark ei aio luovuttaa ja kääntyä takaisin kotiin.


Tämä Faijalla hommat hanskassa on tosiaan ensimmäinen kerrassaan mainioista Griswoldin perheen lomaelokuvista. Sen jouluisen Christmas Vacationin katselen joka joulu, mutta näitä muita osia tulee katsottua huomattavasti harvemmin, vaikka ne ovatkin ihan yhtä loistavia. Koheltaminen ja erityisesti Clarkin hahmo osuu huumoriini aika täydellisesti ja nauran näille joka kerta. Muutoinkin näissä leffoissa on aika eriomaisen toimivat hahmot, mutta kyllä se Chevy Chase vaan loistaa koko elokuvan keston. Tässä ensimmäisessä leffassa, jälkimmäisten osien tapaan, lempikohtani on Clarkin totaalinen napsahtaminen, jolloin muuten tyyneltä kaverilta tulee aika tiukkaa tekstiä ja äffätkin lentelee. Huumori tässä Vacationissa on juuri eikä melkein kohdillaan, välillä vitsaillaan vähän synkemmilläkin asioilla, mutta huumori on silloinkin juuri sopivan sopimatonta. National Lampoon's Vacation on erittäin viihdyttävä ja hauska leffa, joka kestää kymmenet ja kymmenet katselukerrat! Niin ja tästäkin leffasta tulee mieleen lapsuuden kesät perheen kesken tehtyine kesäreissuineen, jolloin ahtauduttiin vanhempien ja veljen kanssa pieneen autoon (riitelemään).

Hyvää juhannusta!

2 comments:

  1. Minäkin huomaan aina nauravani tätä pätkää katsellessani. Chevy Chase vaan toimii. Hyvää juhannusta! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harmi vaan kun mieheltä ei ole tullut enää vuosiin mitään oikeasti hauskoja roolisuorituksia... Näemmä ensi vuodelle ollaan kuitenkin kaavailtu uutta Vacation-elokuvaa, missä Chevy Chase ja Beverly D'Angelo ovat mukana!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...