Apr 30, 2013

Movie Monday #90 - Leffavalikoima

Tällä viikolla Movie Monday kysyy, että mistä katselen leffani. Suurimmaksi osaksi katselen leffoja suoraan omasta hyllystäni, koska niitä on kuitenkin useampi sata sinne kertynyt ja koko ajan tulee lisää noin pari leffaa kuussa -vauhdilla. Videovuokraamoja en ole koskaan oikein harrastanut, sillä mielummin hankin elokuvat omaksi. Se on lähes saman hintaista ja katselen samoja leffoja uudestaan moneen kertaan joka tapauksessa. Elokuvateatterissa käyn harvemmin kuin haluaisin, mutta kuitenkin noin 30 leffaa vuodessa tulee katseltua ihan teatterin penkissä.


Tv:n peruskanavilta en ole katsonut leffoja iäisyyksiin, koska en juuri koskaan ole kotona siihen aikaan kun leffoja näytettäisiin. Elokuvakanavia en omista oikeastaan ihan siitä syystä, että jos minulla sellaisia on, niin en osaa olla katselemattakaan niitä. Tämän on saanut huomata silloin kun joku kanavapaketti on ollut ilmaiseksi näytillä ja kaikki mahdollinen vapaa-aikani on mennyt tuijotellessa läpi kaikki typerätkin leffat. Uusimpana houkuttimena on nämä verkossa toimivat palvelut, joihin olenkin nyt sitten mennyt sortumaan. Paha virhe. Otin viime vuoden puolella Viaplaysta ilmaisen kokeilukuukauden ja sitten vähän kuin unohdin perua sen, jonka vuoksi sitä tuli kytättyä yksi maksullinenkin kuukausi. Sitten peruin sen, mutta jo parin kuukauden päästä otin Netflixiltä ilmaisen kokeilukuukauden. Nyt eletään sen ensimmäistä maksullista kuukautta ja käyn taistelua itseni kanssa, että peruisinko sen vai en. On se vaan niin mukavaa kun on jatkuvasti tarjolla kymmeniä ja kymmeniä näkemättömiä elokuvia, mutta siinä tosiaan on sitten se varjopuoli, etten kotona ollessa osaa olla katsomattakaan niitä. Jos olisi tarjolla vain tuo oma hyllyllinen elokuvia, niin ehkä sitä tarttuisi vaikka kirjaankin vähän useammin...

2 comments:

 1. Itselläkin on kertynyt (näkemättömiä) elokuvia valikoimiin niin runsaasti, ettei suuremmin ole tarvetta turvautua television tarjontaan, taikka muualta lainaamiseen.
  Satunnaisesti sitä tulee lainattua vaikkapa kirjastosta elokuva, ihan vain eräänlaisen vaihtelun vuoksi.

  Lisäksi eräs työtoverini uhkailee lainaavansa minulle sen Salatut Elämät-elokuvan, mutta toistaiseksi olen väistellyt tuota kauhukokemusta onnistuneesti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pitäisikin joskus käydä kurkkaamassa kirjastojen elokuvavalikoimia, ne on varmasti parantuneet sitten viime näkemän. Mieleeni kirjaston lainahyllystä kun tulee aina vain se lapsuuteni kotikaupungin surkea vhs-hylly, jossa oli lähinnä jotain luontodokumentteja. Tosin lainasin siitä samaisesta hyllystä aikoinaan Nosferatun!

   Salkkarileffa kuulostaa kauhukokemukselta tosiaan.

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...