May 4, 2013

If you want something in life, reach out and grab it.

Into the Wild (2007) on Sean Pennin ohjaama  Jon Krakauerin samannimiseen kirjaan perustuva elokuva. Tässä tositarinassa vastavalmistunut Christopher McCandless (Emile Hirsch) kyllästyy elämään varakkaiden vanhempiensa odotusten alla ja karkaa matkalle Amerikan halki rahattomana vain rinkka selässään. Chris ei kerro lähdöstään kenellekään, eikä ole matkallaan yhteydessä edes rakkaaseen huolestuneeseen siskoonsa Carineen (Jena Malone). Vailla huolta poika seikkailee ympäriinsä tutustuen uusiin ihmisiin ja maisemiin jättäen aina edelliset taakseen. Määränpäänä tällä on Alaskan villi luonto.


Tämä Erämaan armoille perustuu tosiaan ihan todelliseen henkilöön ja tämän todelliseen seikkailuun. Elokuva alkaa siitä kun Chris on jo määränpäässään, pohjoisessa Alaskan kylmyydessä. Nähdään vuorotellen selviytymistarinaa Alaskan kylmyydessä ja takaumia menneistä tapahtumista, siitä kuinka Chris on päätynyt valmistujaispäivälliseltä lukuisten sattumusten kautta lopulta tuonne villiin luontoon. Tämä elokuva herätti aika paljon ajatuksia. Se sai kaipailemaan itsekin moisiin maisemiin ja seikkailuihin, vaikka olen aika kaukana mistään erämatkailijasta. Leffassa todella herkuteltiin niillä Amerikan erilaisilla maisemilla, näytettiin pelkästä upeasta luonnosta pitkiä kuvauksia, joita säestivät hienot musiikit. Ja voi niitä musiikkeja, olin aivan myyty koko elokuvalle välittömästi kun kuulin Eddie Vedderin lauluäänen heti leffan alkumetreillä. Jostain syystä olin missannut tällaisen tiedon, että mies on tehnyt kokonaisen soundtrackin tähän Into the Wildiin. Erittäin positiivinen yllätys ja nautiskelinkin kilpaa hienoista maisemista ja näistä hienosta musiikeista. Elokuvan musiikit ovat näemmä herättäneet aika paljon ajatuksia puolesta ja vastaan, mutta omasta mielestäni ne toimivat erinomaisesti ja toivat sanoituksineen tarinaan oman lisänsä.


Elokuvassa minua häiritsi paikoin sellainen asia, että koin sen päähenkilön hyvin ärsyttäväksi tapaukseksi. Halusin pitää Chrisistä ja yritinkin pitää tästä, mutta tämä oli niin itsekäs ja ylimielinen, että se oli hyvin vaikeaa. Tavallaan tämä puoli kuitenkin lisäsi elokuvan mielenkiintoisuutta, tarinan sankari ei ollut täydellinen, vaan tällä oli omat vikansa. Tämän puolen näkymiseen saattoi myös vaikuttaa se, että elokuvan valmistumiseen osallistui Chrisin sisko Carine McCandless, joka aikoinaan odotti huolestuneena viestiä maailmalla reissaavalta veljeltään. Tarina voisi olla aika erilainen pelkästään Chrisin itsensä kertomana. Chrisiä näytellyt Emile Hirsch teki todella hienon ja uskottavan roolisuorituksen leffassa, tämä tuntui olevan hyvin syvällä roolinsa sisällä ja mies myös teki kaikki stunttinsa itse. Muutenkin näyttelijävalinnat olivat tässä aika erinomaisia, joista erityismaininnan ansaitsee vanhan herran Hal Holbrookin koskettava roolisuoritus. Into the Wild oli muutenkin paikoin hyvin koskettava ja tunteikas, erityisesti niillä kohdin kun Chris jätti taakseen jälleen uusia läheiseksi tulleita ihmisiä. Koskettavan kauniita olivat myöskin ne upeat vuorimaisemat, jotka tosiaan jo itsessään antoivat tälle pitkälle (150 min) leffalle lisäminuutteja, mutta olivat mielestäni täysin sen arvoisiakin. Into the Wild oli kaunis, koskettava ja ajatuksia herättävä elokuva, suosittelen.Kuvat: screenrush.co.uk

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...