Apr 23, 2013

Movie Monday #89 - Elokuvaelämys

Jee, vihdoinkin aikaa vastata Movie Monday -haasteeseen! (Ja jee, vihdoinkin jotain muuta kuin arvosteluja blogiin. Laskin juuri, että kirjoitin ja julkaisin tänne n. kymmenen päivän aikana 42 arvostelua..!) Tällä viikolla Movie Monday haastoi kertomaan jostakin mieleenpainuneesta elokuvaelämyksestä. En halua tyytyä vain yhteen, sillä näitähän riittäisi vaikka kuinka monta, joten kerron kolme erityisen mieleenpainunutta elokuvaelämystä. Nämä kaikki elämykset nyt sattumalta sijoittuu elokuvateattereihin.


1. Vuosi 2007, elokuvateatteri Maxim, Halloween (2007)

Olin jo useamman vuoden ajan haikaillut pääseväni Night Visions Maximum Halloween -tapahtumaan ja vihdoin vuonna 2007 se oli mahdollista. Muistan kyseisen illan erittäin hyvin, sillä välittömästi paikalle saavuttuani tiesin kuuluvani tuohon paikkaan ja porukkaan. Oli ihan huippua katsella kauhuleffaa sellaisessa seurassa, jossa kaikki tajusivat kaikki vitsit ja kauhuviittaukset. Leffa oli ihan hyvä, mutta se ei ollut se asia, joka kyseisestä illasta parhaiten jäi mieleen. Teatterissa tunnelma oli täysin kohdillaan, ihmiset huutelivat leffan päälle asiaankuuluvia heittoja ja yhteishenki oli mitä mainioin. Koin ensimmäistä kertaa sen, ettei seurana olleet ainoastaan ne henkilöt, joiden kanssa lähti elokuvaa katsomaan - seurana oli lisäksi koko salillinen muita kauhuleffaintoilijoita! Muistan myös erittäin hyvin sen suunnattoman harmituksen, kun minun piti lähteä sieltä pois jo yhden leffan jälkeen. (Jottei jää paha mieli päällimmäiseksi: tarina jatkuu niin, että heti seuraavana keväänä pääsin koko yöksi tapahtumaan ja sen jälkeen joka vuosi! Ja näistä tapahtumista olisi muuten löytynyt monta mieleenpainunutta elämystä lisääkin.) 

2. Vuosi 2010, elokuvateatteri Regal, Sex and the City 2 (2010)

Kahdenkymmenen vuoden New Yorkiin matkustamisesta haaveilun jälkeen todella lähdimme ystäväni kanssa New Yorkiin. Sinkkuelämää-elokuvista toinen oli juuri ilmestynyt ja heti ensimmäisinä päivinä suuntasimme katsomaan sen Times Squarella olevaan Regal-leffateatteriin. Oli ihan mahtavaa katsella juuri tuossa paikassa ja seurassa leffan alkutekstejä, joissa näytettiin täsmälleen samoja maisemia, joita oltiin hetki sitten ihasteltu teatterin ulkopuolella ja kuulla biisiä (Empire State of Mind), joka soi ihan kaikkialla ihan koko ajan (ja joka tulee ikuisesti muistuttamaan juuri tuosta reissusta). Näiden samojen nykiläisnaisten elämää oli aiemmin katsellut vain kotisohvalta, mutta nyt olikin itse juuri samoilla kaduilla. Leffa ei ollut kummoinen, mutta kaikki muu oli täydellisesti kohdillaan.

3. Vuosi 2010, elokuvateatteri Bristol, Back to the Future (1985)

Elokuvateatteri Bristol lopetti toimintansa vuoden 2010 joulukuussa ja viimeisenä päivänä siellä näytettiin liuta hyviä vanhempia elokuvia. Kävin katsomassa yhden lempileffoistani, Paluu tulevaisuuteen. Elämyksen tästä teki moni asia: se että leffa näytettiin alkuperäisiltä filmikeloilta, jonka vuoksi se aina välillä keskeytyi hetkeksi, se että pääsi näkemään yhden vanhimmista lempileffoista valkokankaalta, se että itseni lisäksi suurin osa yleisöstä osasi repliikit ulkoa ja niitä myös lausuttiin kilpaa leffan kanssa sekä naurettiin jo etukäteen parhaille jutuille, ja se että samalla oli haikea tunnelma siitä, että nämä olivat jäähyväiset vanhalle tutulle elokuvateatterille.

2 comments:

 1. Uskon, että toi Regal on ollut unohtamaton kokemus. :)

  Oliko teatteri muuten jossain suhteessa parempi kuin esim. Tennari?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ainakaan mieleeni ei erityisesti jäänyt, että se olisi ollut jotenkin parempi. Tosin oli ihan hauskaa, että oman penkin sai käännettyä vähän taaksepäin ja vielä ilman, että oli ihan takana istuvan sylissä. Eli tilaa oli myös vähän reilummin. Mutta noin vaikka äänentoistollisesti tai kankaan koossa tms. en kyllä rekisteröinyt ihmeellisiä eroja.

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...