Mar 27, 2012

Movie Monday #42 - Sports

Tämän viikkoisessa Movie Monday -haasteessa kysellään suhtautumista urheiluelokuviin ja kysytään samalla vaikutuksen tehneestä urheiluelokuvasta. Jos tarjolla on urheiluelokuva ja joku muu ehdokas, hyvin todennäköisesti valitsen sen toisen leffan, koska en hirveämmin noin muutenkaan seuraa urheilua. Koripallo on kuitenkin sellainen laji, jota kiinnostaa katsella (varmastikin siitä syystä, että harrastin itse korista seitsemän vuotta lapsuudessani). Se onkin niitä harvoja lajeja, joka saattaa olla ihan se syy miksi katson jonkin leffan tai jopa syy siihen miksi pidän jostakin leffasta. Yksi vaikutuksen tehnyt koripalloelokuva onkin yksi lempileffoistani: The Basketball Diaries (1995). Tykkään tästä leffasta monista muistakin syistä, mutta on se koripallo aika olennaisessa osassa kuitenkin.


Skeittaus on toinen laji, jota tykkään katsella. Sitä en ole itse edes kokeillut, mutta ihailin jo lapsena niitä taitavia poikia, jotka skeittasi pikkukaupunkimme lähimarketin edessä. Skeittausta jaksan ihastella leffoissakin, suosikkini niistä on Lords of Dogtown (2005).


Muistakin urheilulajeista kertovien leffojen joukosta löytyy kuitenkin posiitiivisia yllättäjiä, kunhan vaan antaa niille edes mahdollisuuden. Näin kävi esimerkiksi ammattipainin ympärille pyörivälle The Wrestlerille (2008), josta kirjoitin täällä.Kuvat: listal.com

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...