Mar 29, 2012

100 Movie Facts About Me - Part XOsa 10

46. Leffojen top 10 -listani näytti 16-vuotiaana näemmä tältä: 1. Unelmien sielunmessu, 2. New Yorkin kadut, 3. Pitkä kuuma kesä, 4. Carrie II, 5. Elm Street I, 6. The Craft, 7. Jim Carreyt, 8. Empire Records, 9. Sairaan kaunis maailma, 10. Austinit. (21.6.2001) Kaikki muut muistan ja ymmärrän (ja osalla olisi yhä paikka top 10 -listalla), mutta Austin Powers?!

47. Sain yläasteella jostain syystä valita leffan, jonka katselemme äidinkielen tunnilla koko luokan kanssa. Valitsin Carrien (1976), joka olikin kenties aika oiva valinta sen ikäisille nuorille siinä käsiteltävien juttujen vuoksi. Jonkun vanhemmilla olisi tosin voinut olla sanottavaa siitä, että katselimme K16-leffan ollessamme jotain 13-vuotiaita.

48.  Äitini yritti kieltää menemästä katsomaan Mika Kaurismäen elokuvaa L.A. Without a Map (1998) sillä perusteella, että suomalaiset leffat tulee niin nopeasti televisiostakin. Menin silti katsomaan ja tietääkseni tuo leffa näytettiin tv:ssä ensimmäistä kertaa vuonna 2010. Että hah!

49. Olen halunnut jo pitkään nähdä uudestaan leffan nimeltään Riku Kirjamaassa (The Pagemaster (1994)). Kävin lapsena katsomassa sen isovanhempieni kanssa teatterissa, enkä muista siitä oikein muuta, kun että tykkäsin siitä. En edes muistanut, että se taisi olla suurimmaksi osaksi piirretty ennen kuin katselin trailerin hetki sitten.

50. Suurin osa läheisimmistä kavereistani ei tiedä, että kirjoitan tätä blogia. Ei tullut kerrottua silloin kun aloitin ja olisi jotenkin hölmöä kertoa nyt, että hei, olen muuten kirjoittanut viisi vuotta tällaista leffablogia.


Osa 9 täällä

10 comments:

 1. Mä olin kans pitänyt blogia aika pitkään ennen ku "tulin kaapista ulos" sen kanssa. Monet kaverit siis ovat tästä epäilyttävästä harrastuksestani tietoisia nykyisin. Hauskaa on ollut huomata, ettei heitä juuri kiinnosta. ;D

  ReplyDelete
 2. Mä luulen myös, ettei niitä ihmisiä edes kiinnostaisi :D Ehkä tästä olisi maininnutkin jossain vaiheessa, jos olettaisin, että kavereita kiinnostaisi lukea leffablogeja.

  ReplyDelete
 3. Noo, onneks tärkein sentään tietää... ;D

  ReplyDelete
 4. Niin, aatteleppa mitä missaisit ilman tätä! :P

  ReplyDelete
 5. Muutama ihminen tietää, että blogia kirjoittelen. Eivät kuulu kuitenkaan lukijajoukkoon. Kiinnostuksen kohteet heillä jossakin muualla. Kuten Facebookissa....

  ReplyDelete
 6. Itseasiassa ne muutamat, joille olen blogista maininnut, taitavat aika aktiivisesti seuratakin tätä. Mutta tosiaan, ne nyt on muutenkin ne henkilöt, joiden kanssa tulee leffajutuista höpistyä.

  ReplyDelete
 7. Silloin kun tuttujen kanssa on tullut juteltua harrastuksista, olen saattanut mainita kirjoittavani blogia, mutta mitenkään muuten se ei ole ystävien, kavereiden, tuntemattomien kanssa tullut puheeksi. Osa taas on törmännyt siihen vahingossa etsiessään jotain muuta ja huomatessaan saman profiilikuvan kuin mitä käytän muissakin yhteyksissä.
  Mutta suurin osa ystävistäni ei harrasta netissä muuta kuin Facebookia ja Youtubea, joten bloggailu on heille muutenkin vierasta.

  Välillä muuten tulee pieni halu ruveta mainostaa omaa blogia, mutta sitten sitä vain toteaa itselle että "eh!" ja se jää siihen.

  ReplyDelete
 8. Aika mielenkiintoista huomata, ettei leffablogeja juuri seuraa kirjoittajien tutut!

  Itselleni iskee aina yhä suurempi paine kirjoittaa "hyviä" tekstejä, mitä useampi tuttu tietää tästä. Tai puhumattakaan siitä, jos tätä jossain ihan tuntemattomille mainostaisi! Tänne omin keinoin eksyvät ovat ihan itse valinneet joko seurata tai olla seuraamatta laaduttomia tekstejäni :D

  ReplyDelete
 9. Minulla taitaa olla vanhempieni luona tuo riku kirjamaassa VHS versiona ja juu, suurin osa elokuvaa on toteutettu animaation keinoin. Yksi lemppareistani edelleen.

  ReplyDelete
 10. Jännää, että itselleni on jäänyt siitä paremmin mieleen se ilmeisesti hyvin vähäinen ei-piirretty osuus. Pakko kyllä hankkia se leffa jostakin katseluun!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...