Dec 13, 2011

You can mess with a lot of things, but you can't mess with kids on Christmas.

Joulun viides leffa oli jatkoa aiemmalle, nimittäin Home Alone 2: Lost in New York (1992). McCallisterin perhe on tällä kertaa matkalla jouluksi Floridaan, kun Kevin (Macaulay Culkin) astuukin yksin epähuomiossa New Yorkin lentokoneeseen. Poika ei jää neuvottomaksi, vaan ottaa parhaan mahdollisen huoneen Plaza-hotellista ja nauttii elämästään yksin ilman niitä huutavia perheenjäseniä. Mutta kuinka ollakaan, edellisessä osassa Kevinin vankilaan pistämät ryövärit (Joe Pesci ja Daniel Stern) ovat päässeet vapauteen ja ovat nyt samaan aikaan New Yorkissa! Kevin ottaa tehtäväkseen estää näiden aikeet ryöstää lelukaupan kassa jouluaattona.


Yksin kotona kaksin oli myös lapsuuteni joululeffoja, enkä ole itseasiassa ajatellut tätä koskaan mitenkään huonompana leffana kuin ykköstä. Syy tähän onkin varmaan se, etteivät nämä juuri eroa toisistaan! Ympäristö on vaihtunut, mutta juoni, vitsit ja temput ovat samanlaisia. Lapsi on sankari ja ne ikävät aikuiset pahiksia, joita mukiloidaankin kuin viimeistä päivää. Kevin myös pärjää isossa kaupungissa paremmin kuin moni aikuinen kekseliäisyydellään ja antaa tämä neuvojaan myös apua tarvitseville. Sivuosissa hotellin henkilökunnassa vilkkuu muuten mm. Tim Curry ja Rob Schneider. Yksin kotona 2 - Eksynyt New Yorkissa on hauska ja kivan jouluinen leffa koko perheelle - ja myös varsin onnistunut jatko-osa!


En erityisesti ajatellut ottavani joululeffojen joukkoon jatko-osia, mutta pakkohan tämä oli katsoa, kun tulee itsekin eksyttyä heti joulun jälkeen New Yorkiin...


Kuva: listal.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...